Thursday, April 6, 2017

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ” ΚΑΙ Η ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ



ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ” ΚΑΙ Η ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει το αγωνιστικό ιστολόγιο “Αυγουστίνος Καντιώτης”:

“Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΛΥ. ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΛΥΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΘΕΟΥ.

Οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν προδοσία τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως ποὺ ἀσυνείδητοι ἱεράρχες καὶ πορωμένοι πατριάρχες προχωροῦν στὶς τάξεις τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων των αἰρετικῶν καὶ τῶν διαφόρων σατανικῶν θρησκειῶν, ἑνώνονται μ’ αὐτὲς γιὰ νὰ πολεμήσουν ἐσωτερικὰ τὴν ΜΙΑΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Οἱ Ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἐνημερώνονται καὶ ἑτοιμάζονται γιὰ τὸν μεγάλο ἀγώνα. Ἡ πίστη στὸ Χριστό καὶ στὴν Ἁγία του Ἐκκλησία θὰ θριαμβεύση γιὰ πολλοστὴ φορά καὶ οἱ ἐχθροί του θὰ τρυπώσουν στὶς σατανικὲς στοές τους γιὰ νὰ τελειώση τὸ πανηγύρι τους. Ἡ τελικὴ νίκη -μᾶς τὸ βεβαιώνει ἡ Ἀποκάλυψη-, ἀνήκει στὸν Χριστό.”

Οδηγός του αγώνα μας, αγαπητοί διαχειριστές του ιστολογίου, είναι ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς, ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Παύλος, ο Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης. Όλες οι πιο πάνω αγιασμένες μορφές μας δίδαξαν έργω και λόγω ότι:
1.) Η Αποτείχιση είναι δυνητικό και όχι υποχρεωτικό δικαίωμα των πιστών.
2.) Η Εκκλησία δεν χάνει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος επειδή ορισμένοι επίσκοποι διατυπώνουν αιρετικές θεωρίες και παραβαίνουν τους Ιερούς Κανόνες.
3.) Η διακοπή του μνημοσύνου γίνεται ΜΟΝΟΝ εφόσον οι επίσκοποι κηρύσσουν γυμνή τη κεφαλή αίρεση. 
4.) Σ’ αυτή την περίπτωση αν θέλει κάποιος διακόπτει το μνημόσυνο του συγκεκριμένου επισκόπου αλλά ΟΧΙ την κοινωνία με ΟΛΗ την Εκκλησία.

Ορισμένοι από τους Αγιορείτες πατέρες που διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κινούνται έξω από τις ορθόδοξες συντεταγμένες της διακοπής του μνημοσύνου και θέλουν να εφαρμόσουν διακοπή της κοινωνίας με όλη την Εκκλησία, σε αντίθεση με τις εντολές που τους έδωσε ο Γέροντάς τους π. Γαβριήλ Αγιορείτης.
Γι’ αυτό, αν οι εν λόγω πατέρες μετανοήσουν, η διάσπαση θα αποφευχθεί. Αν όχι, η διάσπαση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, με απόλυτη ευθύνη όσων μας διδάσκουν αλλότρια από όσα διδάσκει η Εκκλησία και ΟΛΟΙ οι σύγχρονοι Άγιοι.

Όλοι αγαπούμε και τιμούμε το πρόσωπο και τους αγώνες του μακαριστού ιεράρχη Αυγουστίνου Καντιώτη. Αλλά κανείς δεν τον αγαπά περισσότερο από τους διαχειριστές του ιστολογίου “Αυγουστίνος Καντιώτης”. Ως εκ τούτου αναμένουμε από αυτούς να ζητούν από όλους να στοιχούνται στο παράδειγμα του αείμνηστου ιεράρχη. Ο μ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης παρότι διέκοψε -για κάποιο διάστημα- το μνημόσυνο του αιρετικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, 
α.) Ουδέποτε διαμφισβήτησε την εγκυρότητα των μυστηρίων όσων εξακολουθούσαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη, 
β.) Ουδέποτε θεώρησε υποχρεωτικό και όχι δυνητικό τον χαρακτήρα του ΙΕ΄Κανόνα της ΑΒ΄ Συνόδου, και 
γ.) Δεν είχε κανένα πρόβλημα να συλλειτουργεί με ιεράρχες οι οποίοι συνέχιζαν το μνημόσυνο του μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα.

Μήπως ορισμένοι Αγιορείτες πατέρες, οι οποίοι ενεργούν αντίθετα με τις εντολές του Γέροντά τους, είναι τιμιώτεροι, σοφώτεροι και αγιώτεροι από τον μ. Αυγουστίνο Καντιώτη; Άπαγε της βλασφημίας.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι περί αυτόν πατέρες ακολουθούν τη γραμμή του μ. Φλωρίνης Αυγουστίνου για το θέμα της Αποτείχισης. Γι’ αυτό όλοι -και πρώτοι εσείς αγαπητοί διαχειριστές του ιστολογίου- πρέπει να τους στηρίξουμε.

No comments:

Post a Comment