Wednesday, April 12, 2017

“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ”



“ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ”
=====

Αγαπητέ Παναγιώτη, 

Κάποιοι άνθρωποι είναι τουλάχιστον ανεγκέφαλοι.

Και εξηγούμαι: Στην νέα έκδοση του μνημειώδους έργου του αειμνήστου γέροντος π. Επιφανίου Θεοδωρόπουλου «Η Μεγάλη Εβδομάς μετά συντόμου ερμηνείας», οι υπεύθυνοι των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας, επέφεραν …. διορθώσεις στα ήδη διορθωμένα από την μεγάλη αυτή κορυφή της Ορθοδοξίας, τον μεγαλύτερο Θεολόγο του παρελθόντος αιώνος.

Επί παραδείγματι, άλλαξαν τα σημεία στίξεως και από νοηματικά και γραμματολογικά και συντακτικά, όπως τα ήθελε ο αείμνηστος γέροντας, τα μετέτρεψαν σε … μουσικολογικά!

Άλλο επίσης, στην ευχή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, που σωστά ο γέροντας είχε διορθώσει και είχε θέσει «το οράν τα εμά πταίσματα», το επανέφεραν στο λάθος «του οράν …»! κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π..

Τι να πούμε! Αφού δεν καταλαβαίνουν γιατί τόσο τους κόβει, τουλάχιστον δεν σέβονται τον αείμνηστο σοφό γέροντα και τους κόπους του;

Και το τραγικότερο, την διαφημίζουν ως την «βέλτιστη» έκδοση !!!

Με τιμή,

Γεώργιος Ντόνας

3 comments:

  1. Δυστυχώς είναι λυπηρό να ακούμε τέτοια πράγματα. Ποιος θεολόγος μπορεί να διορθώσει τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπολο; Το κανόνα Ορθοδοξίας; Λυπούμεθα για το γεγονός αυτό και ευχόμεθα οι ιθύνοντες της Αποστολικής Διακονίας να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να επαναφέρουν το κείμενο ως ήταν αρχικά, δηλαδή όπως το είχε καθορίσει ο μεγάλος πατέρας του 20ου αιώνα, π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

    ReplyDelete
  2. Η Αποστολική Διακονία έχει εκδώσει βιβλίο του Jean Danielou "Οι Αγγελοι" και το ονομάζουν Πατερικό!

    ReplyDelete
  3. Αύτο δυστυχώς είναι το πνεύμα της εκκοσμίκευσης, το οποίο έχει υπεισέλθει ακόμη και στους θεολογικσούς κύκλους. Θεωρούμε ότι μπορούμε με τις μελέτες προτεσταντών και ρωμαιοκαθολικών θεολόγων και διανοουμένων μπορούμε να βοηθήσουμε τον σύγχρονο άνθρωπο.

    ReplyDelete