Saturday, April 8, 2017

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΩΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αναδημοσιεύουμε, από το ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το πιο κάτω σχόλιο της κυρίας Ελένης Λωρίτου, η οποία φαίνεται ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και εκφράζει παραδοσιακές θέσεις. Γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να ακούμε με προσοχή τις θέσεις που καταγράφει.

Επί της ουσίας του σχολίου τώρα δεν παίρνω θέση επειδή δεν έχω υπόψη το άρθρο του π. Ιερόθεου Αργύρη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Έριξα μια ματιά στην πρώτη σελίδα του “Ορθοδόξου Τύπου”, αλλά δεν έχω ακριβώς υπόψη τι λέγει επειδή -για την ώρα τουλάχιστον- η ιστοσελίδα “Ορθόδοξος Τύπος” δεν έχει δημοσιεύσει το άρθρο στην ολότητά του.

Ο π. Ιερόθεος είναι άξιος και ακατηγόρητος κληρικός. Υπήρξε πνευματικό τέκνο του Γέροντα Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου. Μακάρι η Ιεραρχία να τον εκλέξει σύντομα Μητροπολίτη. 

Αλλά επί της ουσίας του άρθρου του π. Ιερόθεου δεν τοποθετούμαι πριν μου δοθεί η δυνατότητα να το διαβάσω προσεκτικά στην ολότητά του.

Η κυρία Λωρίτου έγραψε για το ίδιο θέμα και δεύτερο εκτενέστερο σχόλιο, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, που επίσης θα αναδημοσιεύσουμε, αλλά και πάλιν δεν θα σχολιάσουμε το άρθρο του π. Ιερόθεου όπως δεν θα σχολιάσουμε το κείμενο για το ποιος κατευθύνει τον “Ορθόδοξο Τύπο”, πριν δούμε τι ακριβώς αναφέρουν τα δύο άρθρα για να σχηματίσουμε προσωπική εκτίμηση γι’ αυτά. 

Η κυρία Ελένη Λωρίτου επισημαίνει ορισμένα θέματα που αφορούν το άρθρο του π. Ιερόθεου και σχολιάζει τον ισχυρισμό του π. Βασίλειου Βολουδάκη για το ποιος έχει την ευθύνη της καθοδήγησης του “Ορθοδόξου Τύπου”. Ελπίζω ότι σε κάποια στιγμή θα εστιάσει την προσοχή της και στο πώς ο π. Βασίλειος Βολουδάκης χρησιμοποιεί ορισμένους ανώνυμους ή επώνυμους ή ψευδώνυμους αρθρογράφους για να περάσει τις θέσεις του εκ του ασφαλούς και να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο.

Ιδού το σχόλιο της κυρίας Ελένης Λωρίτου:

*****

ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”;

Της κυρίας Ελένης Λωρίτου
=====

Θά πρέπει να σπεύσουμε να πάρουμε το φύλλο του Ο.Τ. γιατί τά πράγματα δέν μυρίζουν καθόλου καλά. Μυρίζουν ανοιχτό και κηρυγμένο πόλεμο εναντίον της προσπάθειας αντίδρασης εναντίον της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και της αιρέσεως του οικουμενισμού μέ την γνωστή κίνηση της αποτειχίσεως από τους αγιορείτες πατέρες και τους λοιπους εν τώ κόσμω πατέρες. 

Μας δουλεύει ο π. Βολουδάκης; Εμείς τον ρωτάμε ποιός διευθύνει τον Ο.Τ. και αυτός μας απαντά ότι “την γραμμήν χαράσσει” ο μακαριστός π. Μάρκος Μανώλης!!! Σέ ποιόν νομίζει ότι απευθύνεται; Καμμιά σοβαρότερη απάντηση δέν θα μπορούσε να μας δώσει; Κανένας άνδρας δέν υπάρχει εκεί στο περιβάλλον του Ο.Τ.; Και ποίος είναι ο π. Ιερόθεος Αργύρης που γράφει το άρθρο: “Ὄχι εἰς τὰς ἀποτειχίσεις! Πόλεμος κατὰ τῆς «Ἀντι-Εκκλησίας».” Πού υπηρετεί και ποίου την πνευματική κληρονομιά φέρει; Μήπως είναι και αυτός συγκληρονόμος του π. Επιφανίου μαζί μέ τον π. Βολουδάκη; Ο Ο.Τ. σκυλεύει τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο!

ΠΗΓΗ:

Κατάνυξις

5 comments:

  1. Ο π. Βολουδάκης δέν χρησιμοποιεί μόνο ανωνύμους ,επωνύμους και ψευδωνύμους αρθρογράφους ,αλλά απ' οτι φαίνεται χρησιμοποιεί τους πάντες ,για να παραμένει ο ίδιος αθέατος Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιεί και τον π. Ιερόθεο ,ο οποίος φέρει ακεραία την ευθύνη των πράξεών του --έχει και ηλικία καί γνώση και λόγο -- αλλά δέν διστάζει να χρησιμοποιήσει μέ σύληση και τον ίδιον τον π. Επιφάνιο Τό εύλογο ερώτημα που μπορεί κάποιος να έχει είναι και καλά πώς τά καταφέρνει να καθιστά τους πάντες του χεριού του , μάλλον για υπερβολές ακούγονται όλα αυτά Ο Αϊνστάιν είχε πεί οτι δύο πράγματα είναι άπειρα : Το σύμπαν και η βλακεία ,για το σύμπαν δέν είμαι τόσο σίγουρος Μήπως είπε κάποια υπερβολή ; Μάλλον ήξερε πολύ καλά τί έλεγε ,γιατί είναι μία αλήθεια που επαληθεύεται Σού λέει τώρα ο άλλος πού έχει ένα επίπεδο και μιά αξιοπρέπεια , ποιός πάει τώρα να πιαστεί μέ τον π. Βολουδάκη Άσε άς ασχοληθεί κανείς άλλος ,μέ αποτέλεσμα να του έχουν αφήσει όλοι τό πεδίο ελεύθερο για δράση ....Ας με συγχωρει η σεβασμιότης του για αυτά τά λόγια μου ,αλλά θεωρώ οτι είναι πάρα πολύ αναξιοπρεπές να τον ρωτάμε ποιός διευθύνει τον Ο.Τ. και αυτός να μας απαντά ο π. Μαρκος Μανώλης Για να μήν πω κάτι άλλο και μας σέρνει στά δικαστήρια ,θά πώ οτι είμαι εγώ πολύ βλάκας για να μου αξίζει μία τέτοια απάντηση Επαληθεύεται λοιπόν οτι η βλακεία είναι όχι μόνο άπειρη ,αλλά και ακατανίκητη ......και τούτο γιατί άν έχουμε πνευματικά κριτήρια και έλκουμε και την πνευματική μας καταγωγή από μεγάλα ονόματα ,θα πρέπει να θεωρούμε εξυπνάδα μόνο την αρετή καί όχι τις τους εξυπνακισμούς ......

    Υ.Γ. θα θέλαμε μία απαντηση από τον π. Ιερόθεο για αυτά τά θέματα που θίξαμε και τον αφορούν .....

    ReplyDelete
  2. Πραγματικό δαιμόνιο ! Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και τους πεθαμένους όχι μόνο τους ζωντανούς Τον Ο.Τ. διευθύνουν ο π. Μάρκος Μανώλης και ο π. Επιφάνιος θεοδωρόπουλος ! Τί άλλο θέλουμε ! Τέτοια σκύλευση ! Δέν βλέπετε κ. Τελεβάντο τά εσωτερικά άρθρα του φύλλου Έκτος του π. Ιερόθεου που απηχεί τις θέσεις του π. Επιφάνιου ,αλλά μόνο και μόνο για νά τον σκυλεύσει , ακόμα δύο άρθρα αναφέρονται στον π. Επιφάνιο Ένα του αεριντζή Αεράκη που έρχεται στην μητρόπολη του Βόλου όπου τον δουλεύουν κανονικά ,τον έχουν καταλάβει τί ψώνιο είναι και ένα κάποιου μοναχού Αρσενίου της Κουτλουμουσίου ,η οποία Κουτλουμουσίου πρωτοστατεί στίς διώξεις των πατέρων αγιορειτών Απίστευτος ο ξεπεσμός ! Ο π. Βολουδάκης αναδεικνύεται σέ ένα πραγμτικό ταλέντο χειραγώγησης ζωντανών και νεκρών ! Μου αρέσει που εύχεστε ο π. Ιερόθεος να γίνει δεσπότης .... Το ίδιο θα εύχεται και ο π. Βολουδάκης ,θα αυξηθεί η σφαίρα επιρροής του .....

    ReplyDelete

  3. Ά! Κύριε Τελεβάντο ,ενδιαφέρον ! Μίλησε και το παιδί ! Καί απευθύνεται σέ σάς Και τί μας λέει ; Η αλήθεια είναι οτι συνεχίζομε να μένουμε στον χώρο της υπερβατικότητος……. Τωρα λέει τί θέλετε να προβάλλει ο Ο.Τ. κάποιους.... για να τους οδηγήσει στην καθαίρεση ; Τι μεγάλη προνοητικότητα ! Εδώ βέβαια δέν επικαλούμαστε τον π. Επιφάνιο για την ανάγκη ύπαρξης ενός ηγετικού προσώπου με ακτινοβολία Αυτό αποτελεί μία πλάνη αιρετική που ισοδυναμεί μέ παπικό πρωτείο ! Από ο,τι φαίνεται ο π. Ιερόθεος έκανε απλώς το ντεπούτο του στις στήλες αυτής της φρίκης Ηρθε για να μείνει ως νέος ΄΄αγωνιστής΄΄ εναντίον των πατέρων της αποτείχισης φέρων και αυτός μία ένδοξη κληρονομιά ως όχημα ………

    ReplyDelete
  4. Κυρία Λωρίτου,

    Εξακολουθώ να μη γνωρίζω τι ακριβώς έγραψε ο π. Ιερόθεος όπως δεν γνωρίζω τι περιλαμβάνουν οι εσωτερικές σελίδες του Ορθοδοξου Τύπου.

    Δεν διαβάζω τα άρθρα της εφημερίδας πριν δημοσευθούν ολοκληρωμένα. Απλά ρίχνω μια ματιά στην πρώτη σελίδα για να δω σε τι αναφέρονται και αναμένω να δημοσιευθούν ολοκληρωμένα για να τα διαβάσω.

    Επομένως δεν ξερω τι ο π. Ιερόθεος ή ο π. Βασίλειος Βολουδάκης ανέφεραν για μένα.

    Οταν πληροφορηθώ θα επανέλθω.

    Στο μεταξύ όμως ας μη μας διαφέυγει η στρατηγική του π. Βασίλειου ο οποίος για να μη δέχεται προσωπικά τα πυρά της κριτικής για τον εξευτελισμό του Ορθοδόξου Τύπου επιστράτευσε τον π. Ιερόθεο.

    Γι' αυτό είναι μεγάλο λάθος στρατηγικής να επικεντρώσουμε την προσοχή μας ΜΟΝΟΝ σε όσα λέγει ο π. Ιερόθεος, αφού όπως πολύ ορθά λέτε και αποδεικνύετε με ισχυρή επιχειρηματολογία, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης ακόμη και τους κεκοιμημένους Γέροντες δεν διστάζει να σκυλεύσει για να δικαιώσει την εμπάθεια, τις εμμονές, τις ιδεοληψίες, τον ασίγαστο φθόνο εναντίον του π. Θεόδωρου Ζήση και τις πλάνες του.

    ReplyDelete
  5. Κύριε Τελεβάντο όταν λέω ΄΄μίλησε το παιδί΄΄ αναφέρομαι στόν φερόμενο ως διευθυντη κ. Τραμπούλη ,ο οποίος ενώ τόσο καιρο ρωτάμε ΄΄ποιός διευθύνει τον Ο.Τ. ΄΄ αυτός δέν παίρνει το λόγο να μας λύσει την απορία Επί τέλους μας λέει οτι ο ίδιος διευθύνει την εφημερίδα.....μάλλον δέν το πιστεύει ούτε ο ίδιος γι'αυτό το ταλαιπωρεί το θέμα Λίγη διαφάνεια δέν μπορεί επί τέλους να υπάρξει στά άδυτα αυτής της μικρής και ιστορικής εφημερίδος ; Οι αυλές, τά παρασκήνια οι ίντριγγες και τά πισώπλατα μαχαιρώματα μας έχουν γίνει σύνδρομο Ενα φτωχό και ταπεινό έντυπο να δημιουργεί τέτοιες νοσηρές φαντασιώσεις.....

    ReplyDelete