Tuesday, November 3, 2015

Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣκόπους




ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ -ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έκανε κάποιες πολύ παράξενες -ή μήπως όχι;- δηλώσεις, σε συνέντευξη που έδωσε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το μάθημα των θρησκευτικών.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο Μακαριότατος συγκαταλέγεται μεταξύ των “φωτισμένων” -όπως τους χαρακτήρισε- ιεραρχών, οι οποίοι θέλουν μεν να υπάρχει μάθημα θρησκευτικών αλλά όχι ορθόδοξο ομολογιακό. Δηλαδή κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι συμφωνεί με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους ότι τα θρησκευτικά πρέπει να μεταβληθούν σε μάθημα θρησκειολογίας. Τον παρουσιάζει ότι επιδιώκει να καταστούν ένα οικουμενιστικό μάθημα που θα εκφράζει τους άθεους και εκκλησιομάχους προσανατολισμούς του υπουργείου Παιδείας και τις οικουμενιστικές επιδιώξεις των ΚΑΙΡΟΣκόπων και του κ. Γιαγκάζογλου.

Η κατηγορία του κ. Φίλη είναι σοβαρότατη. Αυτό που μένει να φανεί είναι η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Αν ο Αρχιεπίσκοπος σιωπήσει και δεν διαψεύσει τον κ. Φίλη σημαίνει ότι ο κ. Φίλης λέγει την αλήθεια.

Υπάρχουν τα εξής πολύ ανησυχητικά γεγονότα που προβληματίζουν όλους. Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενορχηστρώνει την προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών χωρίς να επηρεάζεται το παράπαν η καίρια θέση του στην Εκκλησία. 

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κάνει τακτικά δηλώσεις με τις οποίες τονίζει τη σημασία και την ανάγκη διατήρησης του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά δεν συντάσσεται με την ΠΕΘ εναντίον των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Οι εικασίες για το θέμα δεν είναι ότι καλύτερο. Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Αν παραλείψει να πράξει το καθήκον του πρέπει να εξαναγκαστεί να πάρει δημόσια θεση ούτως ώστε να πάψει να ισχυρίζεται ο υπουργός Παιδείας ότι στα παρασκήνια ο Αρχιεπίσκοπος απεργάζεται κακά για το μάθημα των θρησκευτικών.

No comments:

Post a Comment