Tuesday, November 17, 2015

Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΚΟΤΩΣΕ 32 ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 80 ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ



Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΚΟΤΩΣΕ 32 ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 80 ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η τρομοκρατική Ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χάραμ σε βομβιστική επίθεση, σε λαχαναφογορά της Βορειονατολικής Νιγηρίας, σκότωσε 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 80.

Οι πράξεις δολοφονικής βίας της Μπόκο Χάραμ είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και έχουν συντελέσει στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της Βόρειας Νιγηρίας.

Οι επιθέσεις αυτές που έρχονται λίγες μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι δείχνουν πόσο γελασμένοι είναι όσοι επένδυσαν τις ελπίδες τους στο Διαθρησκειακό Διάλογο για να μάθουν οι μουσουλμάνοι να σέβονται την ελευθερία και την ανεξιθρησκεία των συνανθρώπων τους.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συνδυασμένη στρατιωτική επιχείρηση που θα εξουδετερώσει την Μπόκο Χάραμ για να αποκτήσουν ειρήνη και ασφάλεια οι κάτοικοι της πολύπαθης Νιγηρίας.

Ας ελπίσουμε ακόμη οι καθημερινές αυτές πράξεις βίας εκ μέρους των Μωαμεθανών ότι θα συνετίσουν τους εραστές των Διαθρησκειακών διαλόγων και θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν ότι με τα ταξιδάκια αναψυχής και με τις προσφωνήσεις και με τα συνέδρια δεν λύνεται το πρόβλημα του ισλαμικού εξτρεμισμού.

No comments:

Post a Comment