Wednesday, November 18, 2015

ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ



ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από την Τουρκία με άδεια χέρια. Δεν πήρε τίποτα για το προσφυγικό, άκουσε αδιαμαρτύρητα τα γιουχαίσματα των Τούρκων όταν ανέκρουαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο και τις αποδοκιμασίες του Τουρκικού όχλου κατά την ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Παρίσι.

Ένα όμως κατόρθωσε: Να συμφωνήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη διεξαγωγής διαθρησκευτικού διαλόγου!!!

Είναι να γελά κανείς με τη θεωρία ότι το Ισλαμικό χαλιφάτο, η Μπόκο Χάραμ, η Αλ Καίντα και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις θα ήταν ποτέ δυνατόν να επηρεαστούν έστω και κατά το ελάχιστο από τους Διαθρησκειακούς διαλόγους.

Το ευχάριστο είναι ότι και άνθρωποι πέραν του εκκλησιαστικού χώρου άρχισαν να προβληματίζονται σοβαρά αναφορικά με τα στερεότυπα για την τρομοκρατία.

Ιδού τι γράφει στη “Καθημερινή” ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης:

“Το πρόβλημα με την ισλαμική τρομοκρατία είναι πως το «ορθό» και το «λάθος» δεν αποτελούν θέμα συζήτησης, αλλά ζήτημα των ιερών γραφών ή της ερμηνείας τους. Η πολιτική είναι διάλογος εντός συγκεκριμένου και ορθολογικού πλαισίου. Πολιτική λύση στο πρόβλημα κάποιων τύπων που ανατινάζονται για να βρεθούν αυτομάτως στην παρέα 72 παρθένων δεν μπορεί να υπάρξει. Οσα κι αν του τάξει η γήινη πολιτική θα είναι λίγα μπροστά στην αιώνια ευφορία που υπόσχεται το Κοράνι.

Αλλοι πάλι μιλούν για ισλαμιστές που είναι μεν φονιάδες, αλλά έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο. Εχουν προηγούμενα, λένε, από τις Σταυροφορίες ή την αποικιοκρατία. Παραγνωρίζουν βέβαια το γεγονός ότι ουδείς Βιετναμέζος ανατινάχθηκε σε αμερικανικό καφέ για να εκδικηθεί την πολύ πιο πρόσφατη επέμβαση των ΗΠΑ και τους τόνους φυτοκτόνων χημικών (Agent Orange) που ακόμη ταλαιπωρούν την ασιατική αυτή χώρα. Υπήρξαν τεράστιες αδικίες και πολλοί κατατρεγμένοι στη Λατινική Αμερική, αλλά ουδείς οπαδός του Τσε Γκεβάρα πήρε το καλάσνικοφ για να θερίσει ανυποψίαστους σε θέατρα.”

Αν κοσμικοί δημοσιογράφοι άρχισαν να κατανοούν τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση ας ελπίσουμε ότι και οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες θα αποκτήσουν την ίδια ορθή αντίληψη

No comments:

Post a Comment