Wednesday, November 25, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χθες Τρίτη συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας η οποία και προέβη σε ανακατατάξεις, μεταθέσεις και εκλογές επισκόπων.

Για τις μεν μεταθέσεις παρατηρούμε ότι ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας και οι ιεράρχες του Θρόνου περιφρόνησαν προκλητικά τους Ιερούς Κανόνες οι οποίοι αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως και αναθεματισμού απαγορεύουν τις μεταθέσεις των επισκόπων.

Όσο για την αλλαγή των τίτλων ορισμένων επισκόπων δεν υπάρχει μεν ουσιαστικό κώλυμα αλλά δείχνει με τι είδους ασήμαντα και επουσιώδη θέματα ασχολείται η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Αυτό που αναμέναμε, όμως, και δεν έγινε είναι η καθαίρεση ή τουλάχιστον η κλωτσηδόν απομάκρυνση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπραζαβίλ-Κογκό κ. Παντελεήμονα Αράθυμου για να μπορέσει να συνεχίσει απερίσπαστο το έργο της ιεραποστολής σ’ αυτή τη χώρα.

Δυστυχώς ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας κώφευσε στις οιμωγές του ποιμνίου του και στις ιεραποστολικές ανάγκες της επισκοπής Μπραζαβίλ-Κογκό και άφησε ανέπαφο τον ανεκδιήγητο Αράθυμο στο θρόνο του με αποτέλεσμα το βέβαιο μαράζωμα της ιεραποστολικής προσπάθειας και τη συνέχιση του σκανδαλισμού του ποιμνίου της.

No comments:

Post a Comment