Sunday, November 29, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:
“Με αφορμή τη φθινοπωρινή γενική συνέλευση Ορθόδοξων Επισκοπών Γερμανίας (OBKD), η οποία έλάβε χώρα στην Κολωνία από τις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε στον Παπικό καθεδρικό ναό της Κολωνίας η πρώτη Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία.

O Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος εξέφρασε την χαρά του «για τη μοναδική συνάντηση προσευχής στον καθεδρικό ναό (Παπικό!!!) -  κάτι που για τον ίδιο υπήρξε όπως τόνισε αποκορύφωμα» κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου του στη Γερμανία.

Κάλεσε δε του Ορθοδόξους να κατανοήσουν ότι αποτελούν μια μεγάλη κοινότητα και δεν πρέπει να χωριστούν σε εθνικότητες γιατί έχουν κοινό την Ορθόδοξη πίστη για την οποία πρέπει να δίνουν κοινή μαρτυρία.  Για την σχέση Ορθοδόξων-Παπικών είπε ότι όλοι πρέπει να γίνουν ένα για να πιστέψει ο κόσμος.”

Γιατί πήγαν στον καθεδρικό ναό των Παπικών οι ορθόδοξοι όλων των εθνικοτήτων και δεν πήγαν σε κάποιο ορθόδοξο ναό από τους τόσους που υπάρχουν για να συναντηθούν και να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία;

Τι θα πει έκαναν εσπερινή Θεία λειτουργία;

Ο κόσμος ήδη πιστεύει, Σεβ. Γερμανίας, και αυτοί που δεν πιστεύουν δεν το κάνουν επειδή αποσχίσθησαν από την Ορθοδοξία όλοι οι αιρετικοί αλλά γιατί ηγάπησαν τον νυν αιώνα.

Αν οι διάλογοι γίνονταν για να εντάξουν τους αιρετικούς στην Ορθοδοξία αυτό θα ενίσχυε την πίστη και θα αύξανε τα μέλη της Εκκλησίας. Δυστυχώς, όπως γίνονται τώρα οι Διάλογοι, αποσκοπούν στην προαγωγή πολιτικών σκοπιμοτήτων σε βάρος της αλήθειας του Ευαγγελίου γι’ αυτό και είναι απολύτως αλυσιτελείς. Ο εκκλησιασμός των Ορθόδοξων εθνικοτήτων σε παπικό ναό στη Γερμανία προωθεί τον λαικό οικουμενισμό και αμβλύνει το ορθόδοξο αισθητήριο των πιστών.

No comments:

Post a Comment