Thursday, November 12, 2015

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με τόσα ανοιχτά μέτωπα στην παιδεία (μάθημα των Θρησκευτικών και Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών) και στο οικογενειακό δίκαιο (ιδιαίτερα με την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων ζευγαριών), θα ανέμενε κάποιος ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητούσε επειγόντως σύγκληση της Ιεραρχίας για να πάρει θέση για τα φλέγοντα αυτά θέματα.

Αντί αυτού βλέπουμε πλήρη απραξία και παραπλανητικές κινήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών και το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών από τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας αλλά δεν βλέπουμε για την ώρα να υπάρχει ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά του.

Διερωτάται κανείς τι κάνουν οι υπόλοιποι 80 τόσοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν ανησυχούν για την θέσπιση του συμφώνου συμβίωσης, για τη δημιουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών και για την επίθεση που δέχεται ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Και αφού είναι φυσικό να ανησυχούν τι αναμένουν για να ζητήσουν σύγκληση της Συνόδου της Ιεραρχίας για να ληφθούν γενναίες αποφάσεις;

No comments:

Post a Comment