Tuesday, November 24, 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ (Β΄)



ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ (Β΄)

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Ο Σεβ. Περγάμου Ιωάννης, θέλοντας να τονίσει τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα των Διαλόγων ανέφερε και τα πιο κάτω αξιοπαρατήρητα: Τα προβλήματα του καιρού μας, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, απαιτούν κοινή απάντηση από όλους εκείνους που ομολογούν πίστη στον Χριστόν. 

Δηλαδή οι Διάλογοι έχουν σαν στόχο να επιλύσουν τα προβλήματα του καιρού μας. Ο Σεβασμιότατος δεν τα ορίζει επακριβώς, αλλά αφήνει να νοηθεί ότι εννοεί τα προβλήματα όπως το περιβαλλοντικό, οι σχέσεις των δύο φύλων, οι πολιτισμικές διαφορές, η εισβολή των Μωαμεθανων στην Ευρώπη κ.τ.ο.. Με απλές κουβέντες, λέγει ότι όλοι όσοι ομολογούν πίστη στο Χριστό πρέπει να έχουν την ίδια απάντηση στα πιο πάνω προβλήματα. 

Κατά την καινοφανή Βαπτισματική Θεολογία, της οποίας εισηγητής τυγχάνει ο Σεβ. Περγάμου, όλοι όσοι έχουν βαπτισθεί στο όνομα της Αγίας Τριάδος είναι μέλη της Εκκλησίας!!! Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν επιτρέπεται να μιλάμε για αιρετικούς, ούτε για κακόδοξους και κακοδοξίες, έστω και αν αυτοί έχουν στην καμπούρα τους πλήθος αιρετικών διδασκαλιών. Ούτε στο Βάπτισμα, Σεβασμιότατε, δεν συμφωνούμε με τους προσφιλείς σας ετερόδοξους. Βαπτίζουμε εμείς οι Ορθόδοξοι (δηλαδή βάζουμε ολόκληρο τον βαπτιζόμενο στο νερό), του ρίχνουν λίγες σταγόνες νερό οι Παπικοί κι πνευματικοί τους απόγονοι, Αγγλικανοί και υπόλοιποι Προτεστάντες. ΔΕΝ βλέπετε καμιά διαφορά, Σεβασμιότατε; 

Τι να πούμε για την αίρεση του Φιλιόκβε;! Άλλα πιστεύουμε εμείς και άλλα οι Παπικοί και οι Προτεστάντες. Κι είμαστε το ίδιο κατά την άποψή σας και πρέπει να δώσουμε κοινή απάντηση στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου! Σαν να βιάζεστε λιγάκι. Σαν να έχετε βάλει μπροστά το αμάξι και πίσω τα άλογα. Ας επανέλθουν ΠΡΩΤΑ στην Εκκλησία οι Παπικοί και οι λοιποί αιρετικοί, ας αποκτήσουν το φρόνημα της Α΄χιλιετηρίδος, αυτό δηλαδή που είχαν προ του Σχισματος, και τότε θα έχουμε καιρό να μιλήσουμε με μια φωνή για τα προβλήματα του σύγχρονου άνθρωπου, προτείνοντάς του και λύσεις.

No comments:

Post a Comment