Friday, November 13, 2015

ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΣΟΒΑΡΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η Φωνή Κυρίου, το γνωστό «εβδομαδιαίο φύλλο ορθοδόξου πιστεως και ζωής» στην έκδοσή της  της 8ης τρέχοντος προβάλλει ένα νέο βιβλίο της «Αποστολικής Διακονίας» της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τίτλος του: «Οι Άγγελοι». Συγγραφέας, πάντοτε κατά τη «Φωνή Κυρίου», ο επιφανής Γάλλος θεολόγος Ζαν Ντανιελού. Στη δε ηλεκτρονική έκδοση της «Φωνής Κυρίου» ο Ζ. Ντανιελού χαρακτηρίζεται «περίφημος πατρολόγος». 

Ποιός είναι όμως ο εν λόγω συγγραφέας; Απλούστατα πρόκειται για  ονομαστό Παπικό καρδινάλιο (1905-1974), που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Β΄ Σύνοδο» του Βατικανού, που προέβη στα γνωστά οικουμενιστικά ανοίγματα του Παπισμού. Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι τον Ζαν Ντανιελού πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό η «Εκδοτική Δημητριάδος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. 

Ώστε το γνωστό «φύλλο ορθοδόξου πίστεως και ζωής» θα μας στηρίξει στα πατρώα δογματα δανειζόμενο  τα … φώτα ενός αιρετικού; Δεν γνωρίζουν οι αμόδιοι  ότι «ου συνάγουσιν από ακανθών σταφυλάς και από τριβόλων σύκα»; Ή μήπως ο ανωτέρω καρδινάλιος του Πάπα έγινε ορθόδοξος και δεν το ξερουμε; Δεν μπορεί να παραπονιέται ο Σεβ. Αργολίδος Νεκτάριος που υποβλήθηκε σε τόσους  κόπους για να μας παρουσιάσει βιβλίο του Πάπα Φραγκίσκου. Κι άλλοι «νουνεχείς», αγαλλομένω ποδί, προωθούν τον Παπισμό. Όμως αυτή τη φορά δεν πρόκειται περί ενός ατόμου αλλά περί της «Αποστολικής Διακονίας». 

Τι έχει να μας πει επί τούτου ο γνωστός οικουμενιστής επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος που είναι υπεύθυνος για τη «Φωνή Κυρίου»; Οι συνοδικοί επίσκοποι οφείλουν να πάρουν θέση επί του όλου θέματος. Οι ανυποψίαστοι πιστοί καλούνται να ενστερνισθούν τις θέσεις ενός αιρετικού από ένα φορέα της Εκκλησίας. Είναι αυτό παρωνυχίδα; Σκεφτείτε, τηρουμενων των αναλογιών, τον Μέγα  Αθανάσιο να προλογίζει έκδοση της «Θάλειας» του Αρείου, ή τον Άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας να παρουσιάζει τα έργα του Νεστόριου.  

No comments:

Post a Comment