Sunday, November 22, 2015

ΔΥΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ … ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ



ΔΥΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ, ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ … ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
====

Συνέβη, όχι στο Παρίσι, αλλά στην Κωνσταντινούπολη. Περί τίνος όμως πρόκειται; Οι Μποζκούρτ («Γκρίζοι λύκοι») αποφάσισαν να οργανώσουν διαδήλωση μπροστά στο ρωσικό προξενείο της Πόλης, με αφορμή τη ρωσική εμπλοκή, μετά από αίτημα της  συριακής κυβέρνησης, στον πόλεμο της Συρίας. Ασφαλώς και δεν άρεσε στους Τούρκους το γεγονός ότι η ρωσική εμπλοκή έκοψε κυριολεκτικά τα πόδια των αιμοδιψών Τζιχαντιστών. Κι έσπευσαν με συνθήματα, φωνασκίες και γιουχαΐσματα να εκδηλώσουν την απαρέσκειά τους. Σίγουρα δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι και τροφοδοτούν και υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους ματοβαμμένους αυτούς μακελλάρηδες που έφτασαν στη Συρία από όλες τις χώρες του κόσμου για να αναστήσουν ξανά το «Χαλιφάτο». 

Ποιο είναι, λοιπόν, το αξιοπερίεργο; Όπως μεταδίδεται οι «Γκρίζοι λύκοι» … συγχύστηκαν και μπέρδεψαν τη σημαία της … Ολλανδίας με τη ρωσική. Η πρώτη αποτελείται από τρεις παράλληλες λωρίδες. Η από πάνω είναι κόκκινη, η μεσαία άσπρη κι η κατώτερη μπλέ. Η ρωσική, έχει μεν τα τρία αυτά χρώματα, αλλά με άλλη διάταξη: Η άσπρη λωρίδα είναι η ανώτερη, η μπλε η μεσαία και η κόκκινη η κατώτερη. Τελικά οι γενναίοι «Γκρίζοι λύκοι» πιάστηκαν αδιάβαστοι, αμελέτητοι και σε γενικές γραμμές άσχετοι κι έγιναν ρεζίλι των σκυλιών. Δεν βρέθηκε ούτ’ ένας ανάμεσά τους που να κάνει το κόπο να διαβάσει την επιγραφή Προξενείο της Ολλανδίας στα τούρκικα!!! 

Για όσους θυμούνται τα παλιά, αυτό δεν είναι πρωτοφανές.Τη δεκαετία του 1960 οι τούρκοι πιλότοι επέστρεψαν άπρακτοι στη βάση τους αφου εις μάτην ανεζήτησαν στη Μεσόγειο το νησί της Μάλτας. Η φράση Malta yok (η Μάλτα δεν υπάρχει) έμεινε σαν μαργαριτάρι στην ιστορία  της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Οι Τούρκοι σε άλλα διαπρέπουν. Στο σφάξιμο αιχμαλώτων, σε αρπαγές, λεηλασίες κι εξανδραποδισμούς κ.τ.ο. Εκεί είναι, όχι απλώς αλάνθαστοι, αλλά μάνες.

No comments:

Post a Comment