Wednesday, June 10, 2015

Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ



Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

"Το Άγιον Όρος είναι η μοναδική εν ενεργεία Ορθόδοξη Μοναστική Πολιτεία, είναι αυτή που κρατεί την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διότι ο μοναχισμός είναι η λεπτομερής τήρηση του Ευαγγελίου", είπε ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. 

Πολύ ορθή παρατήρηση. Ακριβώς επειδή αυτό είναι το Άγιον Όρος γι’ αυτό ανησυχούμε εξαιτίας του βίου και της πολιτείας του ιδίου ο οποίος τοις ίχνεσιν του πλανεμένου και θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού επόμενος μετέτρεψε το Βατοπαίδι από ασκητικό κέντρο σε κέντρο δημοσίων σχέσεων. 

Ο Γέροντας Εφραίμ, επίσης, μας διαβεβαίωσε ότι οι συμπροσευχές, όχι μόνον με ετερόδοξους, αλλά και με αλλόθρησκους είναι κατ’ οικονομίαν δεκτές, ενώ παράλληλα ο παραδελφός του Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος κοκορεύεται για την αγιορείτικη του καταγωγή -λες και υπάρχει λόγος να κοκορεύεται επειδή είναι γόνος του πλανεμένου και θεομπαίκτη μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού-, μας είπε ότι πρέπει να ακολουθούμε τους επισκόπους ακόμη και όταν μας οδηγούν στην αίρεση.!!! 

Ας σημειωθεί μάλιστα ότι τόσον ο Πανιερότατος Λεμεσού όσον και ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ουδέποτε ανεκάλεσαν τις οικουμενιστικές τους δηλώσεις παρόλον ότι προέκυψε μεγάλος σκανδαλισμός από αυτές.

Όντως λοιπόν! Το Άγιον Όρος ήταν ανέκαθεν χώρος ομολογίας της πίστεως και κέντρο και φορέας της ορθόδοξης παράδοσης, ο οποίος διατρέχει έσχατο κίνδυνο εκκοσμίκευσης και ομολογιακής απονεύρωσης εξαιτίας των γόνων του πλανεμένου και θεομπαίκτη μοναχού Ιωσήφ.

Πρόσεξε, λοιπόν, Γέροντά μου.

No comments:

Post a Comment