Tuesday, May 12, 2015

ΚΑΙ ΠΑΛΙ «ΟΧΙ» ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΠΟΥ ΤΕΚΤΑΙΝΟΝΤΑΙ



ΚΑΙ ΠΑΛΙ «ΟΧΙ» ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΠΟΥ ΤΕΚΤΑΙΝΟΝΤΑΙ

‘’Μα καλά, δεν υπήρχε χειρότερη μορφή ομοσπονδίας να σας βάλουν;’’- Ολλανδική αντιπροσωπεία, προς τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος για την επαναφορά σχεδίου παρόμοιου με το ανανικό έκτρωμα. Κάποιοι άρχισαν πάλι με ιδεολογική μανία να προβάλλουν τη ‘’συνύπαρξη’’ ως αυτοσκοπό, τη στιγμή που οι ίδιοι καλλιεργούν νυχθημερόν το ιδεολογικό κομματικό μίσος. Σκληρός ο λόγος, αλλά αληθής. 

Παρενθετικά να αναφέρομε ότι ένα πολύ σοβαρό θέμα, που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι εκείνο της ιδεολογικής συνύπαρξης με τους Τουρκοκύπριους, υπό τις παρούσες συνθήκες. Με τον ιδεολογικό συρφετό που τους διακατέχει, έχω βέβαιη την πεποίθηση ότι πολλά θέματα θα θυσιάσουν χάρις της ιδεολογικής συνύπαρξης. 

Ποιος αμφιβάλλει για το πλήθος των συγκρητιστικών ατοπημάτων, που θα ακολουθήσουν την ιδεολογική συνύπαρξη που επιθυμούν, υπό τις παρούσες συνθήκες; Να υπενθυμίσω απλά το ιδεολογικό παραλήρημα Χριστόφια με την ‘’ευκαιρία’’ του ραμαζανιού, με τη απαράδεκτη φράση του «Πάσχα και ραμαζάνι είναι αδέλφια δίδυμα», για την οποία δυστυχώς δεν πήρε καμιά απάντηση. 

Προσωπικά έχω βέβαιη την πεποίθηση ότι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο ο Θεός, καθότι δεν είναι προς το συμφέρο μας από πνευματικής άποψης, λόγω των ακατάσχετων συγκρητιστικών ολισθημάτων που θα ακολουθήσουν, υπό τις παρούσες συνθήκες. 

Το βασικό πρόβλημα κάθε σχεδίου που τίθεται κάθε φορά στο τραπέζι των συνομιλιών, είναι η μορφή ομοσπονδίας που προσπαθούν να επιβάλουν. Εξάλλου είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει σαφής διάκριση των ομοσπονδιακών και συνομοσπονδιακών συστημάτων. Οι αναφορές στα συγγράμματα πολιτειολογίας περί ισχυρής ή μη, κεντρικής κυβέρνησης είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο.

Ενθυμούμαι κάποτε όταν είχα ρωτήσει τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος εθεωρείτο υπέρμαχος της ομοσπονδίας, την ειλικρινή αναφορά του. Όταν του ζήτησα να μου απαντήσει ειλικρινά το τι πραγματικά είναι η ομοσπονδία που προσπαθούν να μας επιβάλουν, αντί άλλης απάντησης μου είπε τα εξής: «Πριν λίγες μέρες δέχθηκα στο γραφείο μου την Ολλανδική αντιπροσωπεία…και ξέρεις η στάση της Ολλανδικής Κυβέρνησης είναι φιλότουρκη. Ξέρεις τι με ρώτησαν; "Μα καλά, δεν υπήρχε χειρότερη μορφή ομοσπονδίας να σας βάλουν;’’» Η συζήτηση δεν συνεχίστηκε. Η απάντηση τα έλεγε όλα. Κυρίως αυτό το «χειρότερη μορφή ομοσπονδίας». Δεν υπήρχε αμφιβολία για τίποτε.

Αλλά ας δούμε και την περίπτωση του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν επίσης από αυτούς που στήριζαν την ομοσπονδιακή λύση. Το βράδυ εκείνο του διαγγέλματος του, με το ιστορικό «ΟΧΙ»  στο ανανικό έκτρωμα, δεν είχε κάμει καμιά αναφορά ειδικά για τα αρνητικά που πρόσθετε το απαράδεκτο τούτο σχέδιο. Όλα είχαν σχέση με τα αρνητικά της ομοσπονδίας που προσπαθούσαν να μας επιβάλουν. Όλα ήταν μια κατά βάση ανάλυση  της δυναμικής των αρνητικών της ομοσπονδιακής λύσης.

Απόδειξη τούτου, ήταν ότι την επόμενη μέρα η εφημερίδα της κομμουνιστικής αριστεράς «Χαραυγή», δεν είχε ως πρώτη είδηση το ιστορικό «ΟΧΙ» στο ανανικό έκτρωμα, αλλά την αναφορά ότι «Ο πρόεδρος επιμένει σε λύση ομοσπονδίας». Και ο λόγος; Γιατί εκείνο το βράδυ, ο Πρόεδρος είχε αμφισβητήσει κατά βάση την ομοσπονδιακή λύση.  Το διάγγελμα είναι ακόμα αναρτημένο στο διαδίκτυο. Ας μας βρουν ένα σημείο από αυτά που ανέφερε, που δεν είναι απότοκο της εκτρωματικής ομοσπονδιακής λύσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν. 

Όπως ο  λαός τότε ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, είπε το ιστορικό «ΟΧΙ» στο ανανικό έκτρωμα, έτσι με τη βοήθεια του Θεού θα αντιτάξει ηχηρότατο «ΟΧΙ» στα απαράδεκτα σχέδια που θα προσπαθήσουν και πάλι να μας επιβάλουν.

No comments:

Post a Comment