Friday, May 1, 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ



Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης σταμάτησε το μνημόσυνο του οικείου ιεράρχη -Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεου- επειδή τον σκανδάλισαν οι συνεχείς οικουμενιστικές ασχημίες του Σεβασμιότατου με τους Παπικούς και ιδιαίτερα η παρουσία και η αήθης συμπεριφορά του κατά την ενθρόνιση του εκλαμπρότατου Παπικού “επισκόπου” Σύρου κ. Πέτρου. 

Ελπίζω ο π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης να αντελήφθηκε το λάθος που διέπραξε να αποτεχιστεί από τον Σεβ. Σύρου μετά που είδε τις φωτογραφίες του πάνω στο άλογο με την αρχιερατική του στολή και με το ευαγγέλιο στο χέρι.

Προσπάθησα την εποχή που ήρθε στη δημοσιότητα η αποτείχιση του π. Ευθυμίου να εξηγήσω ότι ναι μεν ο Σεβ. Σύρου συμπεριφέρεται σαν ουνίτης, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται περί μη σοβαρού προσώπου που φορά πολύχρωμα ζωστικά, παρεβρίσκεται σε κάθε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και συμμετέχει σε απολύτως εκκοσμικευμένες ενέργειες (λ.χ. beach-parties κτλ.).

Ως εκ τούτου δεν έχουμε να κάνουμε με συνειδητό οικουμενιστή αλλά με ήκιστα σοβαρό ιεράρχη και γι’ αυτό αντενδείκνυται η αποτείχιση από αυτόν.

Δυστυχώς ο π. Ευθύμιος συνέχισε την αποτείχιση και τώρα δεν είναι σαφές που βρίσκεται και τι κάνει, αλλά σίγουρα δεν έχει αποκαταστήσει κοινωνία με τον επίσκοπό του.

Ελπίζω τώρα που τον είδε να ανεβάζει την παράσταση “Ο Δωρόθεος στο ιππικό” -κατά το “Η Αλίκη στο ναυτικό”- να συνειδητοποίησε ότι δεν αξίζει να διακινδυνεύσει την ιερωσύνη του για ένα επίσκοπο που συμπεριφέρεται με αυτή την ελαφρότητα. Ας φροντίσει, λοιπόν, να αποκαταστήσει κοινωνία με τον Σεβ. Σύρου για να αποτραπεί ο κίνδυνος να καθαιρεθεί και να παγιωθεί κάποια μορφής σχίσμα.

No comments:

Post a Comment