Wednesday, February 4, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μόλις γλυτώσαμε από την απειλή να είναι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και δεύτερο όνομα κληρικού ακούγεται ως υποψήφιος. 

Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί το ΑΜΠΕ:

“Την επιθυμία της ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας «να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο» εξέφρασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM η κ. Ξουλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά «θα το ήθελα πάρα πολύ να είναι από την Εκκλησία o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πιάνετε το πνεύμα μου και θα το επιθυμούσα πάρα πολύ να είναι ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο. Αν με ρωτούσαν, θα είχα να το πω κιόλας. Θα πρότεινα τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό».

Ανέφερε δε ότι δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για το πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου κατά την άποψή της, «όταν συζητείται ένα πρόσωπο, καίγεται κιόλας».

«Θα ήθελα έναν ΠτΔ που δεν θα είναι ανδρείκελο και μαριονέτα, που θα έχει πολιτική σκέψη και βούληση, και ό,τι του πηγαίνει η Βουλή να μην το υπογράφει με κλειστά μάτια, αλλά να έχει σκέψη και μυαλό. Αυτό που γινόταν τον τελευταίο καιρό, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει ο ΠτΔ να είναι ένα πρόσωπο κύρους και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να έχει άποψη» πρόσθεσε η κ. Ξουλίδου.”

Δηλαδή πάλιν σε νάρκη πέσαμε!

Ο λόγος; 

Οι τυχοδιώκτες του Καμμένου θέλουν να μας το παριστάνουν ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί.

Βλέπουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι Εκκλησιομάχοι του κόμματός του δεν χάνουν την ευκαιρία να χτυπήσουν την Εκκλησία και ως εκ τούτου οι πιστοί είναι κουμπωμένοι απέναντί τους. Γι' αυτό ανέλαβαν να “καθαρίσουν” -κατά τη λαική φράση- για χάρη τους.

Ετσι την πρώτη φορά κίνησαν τα νήματα με στόχο να προβάλουν την υποψηφιότητα του Μακαριότατου Αλβανίας. Οταν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται για την πρόταση, η κυρία Σταυρούλα Σουλίδου έρριξε στο τραπέζι το όνομα του π. Γεώργιου Μεταλληνού. Δυσκολεύομαι ειλικρινά να πιστέψω ότι ο π. Γεώργιος θα πέσει τόσο χαμηλά και θα δεχτεί την πρόταση αν τελικά του γίνει.

Τώρα για ποιοι λόγο τα κάνουν όλα αυτά οι ηγέτες των ΑΝ.ΕΛ;

Ισως επειδή αγνοούν ότι, όχι μόνον δεν κερδίζουν πόντους όταν προτείνουν εκκλησιαστικά πρόσωπα για κοσμικά αξιώματα, αλλά αντιθέτως προκαλούν  τους πιστούς που γνωρίζουν ότι αυτό απαγορεύεται αυστηρά, ρητά και κατηγορηματικά από επτά  Ιερούς Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων.

Εκτός και αν γνωρίζουν τη ρητή απαγόρευση και εις αυτό ακριβώς αποσκοπούν. Δηλαδή προτείνουν κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο ως υποψήφιο γνωρίζοντας είτε ότι θα αρνηθεί, είτε ότι θα καταποντισθεί η υποψηφότητά του εξαιτίας των αντιδράσεων που θα προκληθούν.

Και τι θα κερδίσουν οι ίδιοι;

Θα μπορούν να λένε: Μα εμείς προτείναμε εκκλησιαστικά πρόσωπα επειδή προμαχούμε υπέρ των εθνικών μας θεμάτων και της Εκκλησίας μας και επειδή η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται επί αρχών!!!

Συμπέρασμα: Ας όψονται όσοι εκ των ευσεβών χριστιανών πριμοδότησαν αυτή την αφερέγγυα φάρα του Καμμένου η οποία μόνον φαιδρότητα και τυχοδιωκτισμό μπορεί να καρποφορήσει.

No comments:

Post a Comment