Wednesday, May 15, 2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ




ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Τα Νέα”:

“Συνάντηση με τον αμερικανό σκηνοθέτη Ολιβερ Στόουν και τον Σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζιζεκ είχε την Τετάρτη στο Ζάγκρεμπ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην κροατική πρωτεύουσα. 

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ Υπονόμευσης, στο οποίο ο Στόουν είναι τιμώμενο πρόσωπο. Ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης υπήρξε ένας χείμαρρος κολακευτικών σχολίων για τον Αλ. Τσίπρα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το Ζάγκρεμπ από εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μόλις έφαγα με τον άνθρωπο που εύχομαι να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας σας» είπε ο Ολιβερ Στόουν και προσέθεσε: «Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλον τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει».

Τσίπρας: «Εχω δει όλες τις ταινίες του Στόουν»
Ο Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση που είχε στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο της Κροατίας Ιβο Τζοσίποβιτς, είπε για τον Ολιβερ Στόουν: «Είναι τιμή για εμένα που βρίσκομαι εδώ με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ. Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το "Πλατούν" το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης. Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι». 

Πολύ παράξενο δεν είναι να προβάλλεις τον εαυτό σου ως τον σκληρό αντίπαλο του καπιταλισμού και της Αμερικής και όμως όλοι οι δυτικοί παράγοντες να έχουν αποδυθεί σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα για να σε παρουσιάσουν ως τον αναμενόμενο σωτήρα της Ελλάδας;

Ολη η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα του καπιταλισμού έχει αποδυθεί σε πρωτοφανή αγώνα για να μας ωραιοποιήσει ένα αστοιχείωτο πολιτικό που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι το έμφυτο συνδικαλιστικό του θράσος!

Απορία: Αραγε σε ποια γλώσσα συνομίλησαν οι κύριοι Στόουν και Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν; Γνωρίζει Ελληνικά ο κ. Στόουν; Ο κ. Τσίπρας πάντως Αγγλικά δεν ξέρει.

Μήπως όλη αυτή η επιχείρηση προβολής του κ. Τσίπρα από τους εκπρόσωπους του καπιταλισμού σας θυμίζει τον τρόπο που πρόβαλλε η Δύση τον Ανδρέα Παπανδρέου πριν αλώσει την εξουσία στην Ελλάδα;

No comments:

Post a Comment