Wednesday, May 15, 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ




ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Κύριοι Καθηγητές της περίπυστης Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης! 

Εχετε υπόψη σας το περιοδικό της Ιεράς Μονής Βλατάδων “Κληρονομία”;

Εικάζουμε ότι το έχετε. Αλλιώς διαλέξατε λάθος επάγγελμα.

Αν ανατρέξετε στον Δ΄ τόμο του β΄τεύχους του θα βρείτε βιβλιοκρισία - εκ σαράντα σελίδων παρακαλώ - του διαπρεπούς Ομότιμου Καθηγητή της Βυζαντινής αρχαιολογίας κ. Κωνσταντίνου Καλοκύρη, στην οποία ο διαπρεπής Ακαδημαικός Θεολόγος κατηγορεί ευθέως και ονομαστικά τον τότε Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Λιάπη (νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο) ότι λεηλάτησε κυριολεκτικά τα δικά του έργα χωρίς να παραπέμπει σ’ αυτά για να συνθέσει το δίτομο βιβλίο του “Μεσαιωνικά μνημεία της Εύβοιας” (το οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών).!!!

Δύο εκδοχές υπάρχουν.

Η πρώτη εκδοχή είναι ότι δεν πήρατε είδηση ότι θα αναγορεύσετε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής σας ένα αδίστακτο λογοκλόπο, όπως κατάγγειλε, σε ένα από τα πιο έγκυρα θεολογικά περιοδικά, ένας από τους πιο διακεκριμένους ορθόδοξους Ακαδημαικούς Διδασκάλους.

Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι γνωρίζατε το μέγεθος της απάτης που διέπραξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά δεν είχατε κανένα δισταγμό να ανακηρύξετε ένα λογοπλόκο ολκής επίτιμο διδάκτορα για να εξυπηρετήσετε σκοπιμότητες.

Σας ερωτούμε ευθέως: 

Ποια από τις δύο εκδοχές σας τιμά ως Ακαδημαικούς ή και ως ανθρώπους;

No comments:

Post a Comment