Tuesday, May 14, 2013

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ;




ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ Ο ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα:

“Ἀνακοινοῦται, ὅτι ἡ Α.Θ.Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἀναταποκρινόμενος εἰς τήν ἀδελφικήν πρόσκλησιν τοῦ Σεβ. Καρδιναλίου κ. Angelo Scola, Ἀρχιεπισκόπου Milano, μεταβαίνει ἐκεῖ τήν πρωΐαν τῆς Τρίτης, 14ης τρ.μ., προκειμένου ἵνα συμμετάσχῃ εἰς τάς ὑπό τῆς κατ'αὐτόν Ἀρχιεπισκοπῆς ὀργανουμένας ἐκδηλώσεις ἐπί τῇ συμπληρώσει 1700 ἐτῶν ἀπό τῆς ὑπογραφῆς ὑπό τοῦ Μ. Κωνσταντίνου τοῦ περιφήμου Διατάγματος τῶν Μεδιολάνων (313 μ.Χ.), τοῦ παρασχόντος ἀνεξιθρησκείαν εἰς τούς πολίτας τῆς τότε Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας.

Τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην θά συνοδεύουν κατά τήν ἐπίσκεψιν ταύτην οἱ Σεβ. Μητροπολῖται Γέρων Δέρκων κ. Ἀπόστολος καί Ἰταλίας καί Μελίτης κ. Γεννάδιος, ὁ Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Ἀνδρέας καί ὁ Ἐντιμ. κ. Συμεών Φραντζελᾶς, Ἀρχικλητήρ.

Σημειωτέον, ὅτι ἀνάλογοι ἐκδηλώσεις ἐπί τῇ αὐτῇ ἐπετείῳ θά πραγματοποιηθοῦν καί ἐν ΚΠόλει ἀπό 17ης μέχρι καί 19ης τ.μ. Μαΐου.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 12ῃ Μαΐου 2013

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου”

Γιατί πήγαν, άραγε, όλοι αυτοί οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι και οι κλητήρες και οι Μητροπολίτες στο Μιλάνο;

Για να γιορτάσουν με τον Καρδινάλιο του Μιλάνου, να κάνουν διάφορες συμπροσευχές, να ποδοπατήσουν τους Ιερούς Κανόνες της πίστης μας και να δώσουν την εντύπωση ότι οι Παπικοί και οι Ορθόδοξοι είμαστε το ίδιο πράγμα;

Ή μήπως ο Παναγιότατος πληροφορήθηκε παρασκηνιακά από τον Καρδινάλιο του Μιλάνου ότι, με την ευκαιρία της επετείου των 1700 χρόνων από την έκοδση του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το Βατικανό είναι έτοιμο να καταδικάσει την Ουνία ως θεσμό που παραβιάζει το Διάταγμα της ανεξιθρησκείας και ότι οι Ουνίτες είναι πρόθυμοι να αποδώσουν στους ορθόδοξους όλους τους ναούς και τα μοναστήρια που τους κατάσχεσαν με την βία και τους διωγμούς;

Το πρώτο ε; 

Τουλάχιστον αν είναι να κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του Παναγιότατου και του καρδινάλιου κατά την άφιξη του Πατριάρχη στο Μιλάνο. 

Για φιέστες και συμπροσευχές πήγε δυστυχώς ο Παναγιότατος και η κουστωδία του! 

Απλά θα γίνουμε και πάλιν μάρτυρες νέου εξευτελισμού της Ορθοδοξίας! 

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment