Monday, May 13, 2013

ΑΚΟΥΤΕ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;



ΑΚΟΥΤΕ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, Η Ιερά Σύνοδος θα ανανεώσει το αίτημα για ορθόδοξο ομολογιακό μάθημα.

Δεν θα κουραστούμε να επιμένουμε ότι οι νέοι της Βουλγαρίας πρέπει στο σχολείο να μαθαίνουν για την πίστη τους, τόνισε σε συνέντευξη στην Dimitipina Vetovo από το BTA,  ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος. Το σχετικό απόσπασμα αναφέρει:

Δημοσιογράφος: Για χρόνια, η Βουλγαρική Ορθόδοξος Εκκλησία επιμένει το ορθόδοξο μάθημα να γίνει υποχρεωτικό μάθημα σε όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει. Η Ιερά Σύνοδος θα ανανεώσει το αίτημα αυτό στην νέα κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να σχηματιστεί μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 12 Μαΐου;

Απάντηση: Δεν θα κουραστούμε να επιμένουμε ότι οι νέοι της Βουλγαρίας πρέπει στο σχολείο να μαθαίνουν για την πίστη τους. Σε μια εποχή κατά την οποία οι ηθικές αξίες έχουν χαθεί και τα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό, το σωστό και το λάθος – είναι ακόμα πιο ρευστά, πρέπει να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες που για αιώνες κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες έσωσαν τον λαό μας. Μια κοινωνία χωρίς διαχρονικές ηθικές αξίες, είναι καταδικασμένη.”

Ακούτε, Μακαριότατε Αθηνών κ. Ιερώνυμε, τι λέγει ο Μακαριότατος Πατριάρχης Βουλγαρίας;

Φοβούμαστε πως όχι επειδή τα αυτιά της συνείδησής σας είναι από καιρό ερμητικά κλειστά. 

Αν δεν ήταν κλειστά δεν θα ήταν στενός συνεργάτης σας ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου.

Ας όψονται όσοι ιεράρχες σας ψήφισαν για Αρχιεπίσκοπο χωρίς να φοβούνται το Θεό και χωρίς να ντρέπονται τους ανθρώπους.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει τουλάχιστον είκοσι ιεράρχες με αξιόλογη παιδεία, με φόβο Θεού, με διοικητικές ικανότητες, με ήθος, ακεραιότητα και αληθινή αγάπη προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Και αντί αυτών εξελέγη ο ιεροφάντης της συνωμοσίας των σκοτεινών παρασκηνίων που απεργάζεται απροκάλυπτα κακά για την Εκκλησία.

Ούτε στους χειρότερους μας εφιάλτες δεν θα μπορούσαμε να δούμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα έπεφτε στα άνομα χέρια σας, Μακαριότατε.

Και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας και η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ρωσίας και η Εκκλησία της Κύπρου και γενικά όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και οι Μητροπόλεις της Διασποράς προσπαθούν να πετύχουν την ενσωμάτωση της ορθόδοξης κατήχησης στην παιδεία των χωρών τους.

Και στην Ελλάδα, που - βάσει του Συντάγματος της χώρας - υπάρχει αυτή η κατήχηση, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και ο στενός συνεργάτης του κ. Γιαγκάζογλου συνωμοτούν με τον πιο αθέμιτο και φασιστικό τρόπο για να επιβάλουν την απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.!!!

Κύριε ελέησον!

No comments:

Post a Comment