Wednesday, May 22, 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ;




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
___________

Ενθεος Διδαχή Πατέρων, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Γιατί κλαίς για τους κεκοιμημένους; Θα αναστηθούν!, Μετάφραση: Γεωργίου Μαυρομάτη, Εκδόσεις Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, σσ. 32.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Εξαιρετική μεταφορά στη δημοτική του υπέροχου λόγου του Ιερού Χρυσοστόμου από τη δόκιμη κάλαμο του κ. Γεώργιου Μαυρομάτη.

Καλαίσθητη έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με αναφορά στον πόνο που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν χάνει ένα προσφιλές του πρόσωπο.

Εντυπωσιάζει - όπως πάντοτε - η εις βάθος γνώση της Αγίας Γραφής που διακρίνει τον Ιερό Χρυσόστομο. Η άνεση με την οποία περνά από τα παραδείγματα της Παλαιάς Διαθήκης στα παραδείγματα της Καινής Διαθήκης. Η ερμηνευτική ακρίβεια και διεισδυτική ανάλυση που τον διακρίνουν.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Γ. Μαυρομάτη για την πραγματικά αξιόλογη δουλειά που έκανε, αλλά και την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας για την ποιμανιτκή μέριμνα να δίνει στη δημοσιότητα αυτής της αξίας κείμενα.

Μια παρατήρηση μόνον. Νομίζω ότι θα κέρδιζε πολλά η έκδοση αν παράλληλα με τη μετάφραση στη δημοτική δημοσίευε και το πρωτότυπο.

Και πάλιν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους πονήσαντες.

No comments:

Post a Comment