Thursday, May 23, 2013

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑΣ ΚΑΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος Λόγος” του κ. Σωτήρη Τζούμα το ακόλουθο ρεπορτάζ για την πρόσφατη Βιβλική καταστροφή στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ:

“Για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα, μιλούν σοκαρισμένοι οι Ελληνες της περιοχής που δηλώνουν πως σώθηκαν επειδή «είχαν άγιο».

Μέχρι στιγμής, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή πληροφορία για ελληνικό όνομα ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο.

Από τις εκτεταμένες όμως καταστροφές φαίνεται να έχουν υποστεί ζημιές και ορισμένα σπίτια ατόμων ελληνικής καταγωγής.

Στην περιοχή βρίσκεται η ελληνορθόδοξη εκκλησία και κοινότητα του Αγίου Γεωργίου, με τους πιστούς να ανάβουν ένα κερί για να ευχαριστήσουν το Θεό που είναι ζωντανοί.”

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τις συμφορές που έπληξαν τόσους συμπολίτες μας με τη Βιβλική καταστροφή που τους άφησε άστεγους ή και με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Εκφράζουμε παράλληλα τη χαρά μας, επειδή οι ομογενείς μας στην περιοχή φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται άμεσα και σοβαρά - εκτός από κάποιες υλικές ζημιές - από τη Θεομηνία.

Στιγμές σαν αυτές ο άνθρωπος νιώθει πόσο ανίσχυρος είναι χωρίς το Θεό. 

No comments:

Post a Comment