Sunday, May 12, 2013

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ, ΤΟΜΟΣ 14



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Πνευματική Διακονία, Περιοδική έκδοση Ι. Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, Ετος 5ο (2012), Τεύχος 14ο, σσ. 108.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Το 14ον τεύχος του περιοδικού “Πνευματική Διακονία” της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου είναι αφιέρωμα στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Κύπρου.

Γίνεται επίσης αναφορά στην 2η Κληρικολαική Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, στην έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου για τον Αγιο Επιφάνιο επίσκοπο Κωνσταντίας, στην επίσκεψη του Μακαριότατου Πατριάρχη Ρωσίας κ. Κύριλλου στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου και σε εκκλησιαστικές ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως (χειροτονίες, χειροθεσίες, κτλ.).

Η εμφάνιση του περιοδικού είναι εξαιρετικά καλαίσθητη, σεμνή και με εκκλησιαστικό ήθος και ο Σεβασμιότατος Κωνσταντίας κ. Βασίλειος και η συντακτική επιτροπή αξίζουν τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για το επίπεδο της δουλειάς που παράγουν.

Το περιοδικό απέκτησε ήδη καθαρά θεολογική φυσιογνωμία. Δεν είναι επιλήψιμο φυσικά αυτό - κάθε άλλο -, αλλά πάντως δεν είναι έκδοση που απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη της Μητροπόλεως, όπως είναι λ.χ. η έκδοση του Γραφείου Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου “Παρέμβασις Εκκλησιαστική”. 

Πρόκειται για θεολογικό περιοδικό στο οποίο μπορούν να εντρυφούν θεολόγοι, κληρικοί και ορισμένοι άλλοι κάποιας παιδείας και με ειδικά ενδιαφέροντα.

No comments:

Post a Comment