Tuesday, May 14, 2013

ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ




ΣΕΒ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Πολλοί ξεχνούν το χρέος τους. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας όμως δεν ξεγράφει πατρίδες. Πάντοτε θυμάται τη Βασιλεύουσα, την Βόρειo Ηπειρο και την Κύπρο.

Αναφέρει στην Αναστάσιμη εγκύκλιό του:

“Τώρα, λοιπόν, που όλα γιορτάζουν το Πάσχα των Ορθοδόξων, ας αγωνιζώμαστε να έχουμε την Πίστη των Πατέρων μας. Και την πεποίθηση, ότι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα της παρούσης συγκυρίας με την χάρη του Αναστάντος Κυρίου.
             
Απευθύνω πατρικό αναστάσιμο χαιρετισμό σε όλους σας, ιδιαίτερα στα μαθητικά, στα εργαζόμενα, στα φοιτητικά νειάτα, και στα στρατευμένα παιδιά της Ελληνικής μας Πατρίδος. Στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο και στην Πόλη των Ονείρων μας, στην Κωνσταντινούπολη, στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου και την αγάπη μου. Ας μη ξεχνάνε οι εμπερίστατοι αδελφοί, ότι τον Γολγοθά τον ακολουθεί πάντοτε η Ανάσταση.”

Προσέξτε ότι μιλά με πνευματικό τρόπο ως ιεράρχης και όχι ως πολιτικάντης, αλλά μιλά πάντως για όλα τα εθνικά μας θέματα χωρίς να ξεγράφει πατρίδες.

Κι αυτά την ώρα που ορισμένοι - όνομα και μη χωριό - παρακάθονται σε μυστικά και φανερά δείπνα με τους κάθε λογής εθνομειοδότες που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν, που εγκατέλειψαν  τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, που καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, που μιλούν για διχοτόμηση του Αιγαίου και ανεξαρτητοποίηση της Θράκης στην οποία αναγνωρίζουν Τουρκική - και όχι μουσουλμανική - μειονότητα και που πηγαίνουν στη Βασιλεύουσα, όχι για να προσκυνήσουν τα σεβάσματα της Πόλης, αλλά για να διασκεδάσουν στην πλατεία “Ταξίμ”, η οποία παρεπιπτόντως σημαίνει διχοτόμηση.!!!

No comments:

Post a Comment