Friday, May 4, 2012

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ "ΙΕΡΩΝ ΚΟΡΑΝΙΩΝ"


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ “ΙΕΡΩΝ ΚΟΡΑΝΙΩΝ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Γράφει ο γνωστός ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης, πνευματικό ανάστημα του οσιακής μνήμης Μητροπολίτη Λαρίσσης κυρού Θεολόγου, οσιακής μνήμης ιεράρχη, για τη δωρεά “Ιερών Κορανίων”.


“Δυστυχώς η συγκεκριμένη πρακτική τείνει να γίνει κανόνας!


Πολιτικοκοινωνικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες φαίνεται να κατευθύνουν τη συμπεριφορά των επικεφαλής πολλών τοπικών ορθοδόξων Εκκλησιών στον τομέα των διαθρησκειακών σχέσεων.


Φυσικά οι εν θέματι πολιτικές κάθε άλλο παρά διαθέτουν την έγκριση των μελών των τοπικών εκκλησιαστικών πληρωμάτων.


Ερήμην του πιστού λαού οι εκκλησιαστικοί αρχηγέτες συμπεριφέρονται ανεύθυνα.


Διχάζουν ανεπίτρεπτα το σώμα της Εκκλησίας και πυροδοτούν σχίσματα και εντάσεις.


Δέσμιοι του περίφημου και κακόφημου και περιβόητου και διαβόητου πολιτικά ορθού που επιβάλλει στανικά τη δήθεν ανοχή και συνύπαρξη και συνεργασία των διαφόρων θρησκειών επί αθετήσει και παραθεωρήσει των κολοσσιαίων και αβυσσαλέων δογματικών διαφορών οι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι απομακρύνονται απ το πνεύμα του Ευαγγελίου και των θεοπνεύστων ιερών κανόνων και μεθίστανται απ το Βασίλειο του Πνεύματος στο βασίλειο του καίσαρος!”


Ολα ορθά, προσεγμένα και ωραία όσα γράφει ο κ. Νάνης.


Προσοχή χρειάζεται μόνον η αρχική του πρόταση για να μην ενθαρρύνονται οι Οικουμενιστές να συνεχίσουν την αήθη πρακτική.


Η πρακτική της δωρεάς “Ιερών Κορανίων” δεν έχει ευτυχώς καταστεί κοινή πρακτική.


Το ατόπημα μόνον σε πέντε περιπτώσεις έχει συμβεί.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δώρησε “Ιερόν Κοράνιον” δύο φορές, μία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μία ο Πατριάρχης Ιεροσολύλων και μία ο Σέρβος Επίσκοπος Τούζλας Βασίλειος.


Αρα αν συνεχίσουμε να στηλιτεύουμε με τη δέουσα αυστηρότητα τους παραβάτες θα αποθαρρυνθούν να συνεχίσουν αυτό το αίσχος.


Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης πήγε στην Παναγία του Σουμελά για δεύτερη φορά, δεν επανέλαβε το σφάλμα που πραγματοποίησε κατά την πρώτη του επίσκεψη.

No comments:

Post a Comment