Thursday, May 3, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Στο πλαίσιο του προεκλογικού αφιερώματος που πραγματοποιεί η Romfea.gr με θέμα "Η Εκκλησία με τα μάτια των Πολιτικών" και σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Romfea.gr, Γιώργου Φερδή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Είμαστε όλοι πικραμένοι. Ορισμένοι από εμάς και εξοργισμένοι. Όμως οι στιγμές που διέρχεται ο τόπος είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η ανάγκη σταθερότητας της Πολιτείας μας το ζητούμενο, εάν δε θέλουμε να ζήσουμε νέες περιπέτειες.

Αυτή την πίκρα και αυτή την οργή πρέπει να τις μετασχηματίσουμε σε δύναμη προοπτικής για την πατρίδα, για την οποία κάθε ημέρα προσευχόμαστε. Εύχομαι να φωτίσει ο Θεός όλους μας, ώστε να διασφαλίσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και τη σοφία του λαού μας».

Καταλάβατε τι λέγει ο Μακαριότατος;

Μάλλον χρησμό της Πυθίας δίνει.

Ολοι γνωρίζουμε ένα από τους περιλάλητους χρησμούς.

“Αν διαβείς τον Αλυ ποταμό θα καταστρέψεις μια μεγάλη δύναμη” έδωσε χρησμό στο βασιλιά της Λυδίας Κροίσο, που ευεργέτησε παντοιοτρόπως το Μαντείο των Δελφών.

Και όταν ο δυστυχής ο Κροίσος διέβη τον Αλυ ποταμό ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος πετσόκοψε το στράτευμά του.

Στενοχωρημένος ο Κροίσος στέλλει μαντατοφόρους στο Μαντείο των Δελφών για να παραπονεθεί για την αναλήθεια του χρησμού.

Οπότε οι ιερείς του Απόλλωνα του απάντησαν: “Η Πυθία είπε ότι θα καταστρέψεις μια μεγάλη δύναμη, δεν εννοούσε του Κύρου, αλλά τη δική σου.!!!”

Αντε να ανθρώσουν λόγο μετά από αυτή την "αλεπουδιάρικη" απάντηση οι λεγάτοι του Κροίσου!

Ετσι και ο Μακαριότατος.

Αυτό που λέγει για τις εκλογές είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένο ώστε μας καλεί μεν να ψηφίσουμε τους Μνημονιακούς - για να ακριβολογούμε τους τρισάθλιους Πασόκους - αλλά από την άλλη κρατά πισινή εκφράζοντας εμπιστοσύνη στη σοφία του λαού.!!! ώστε όποιοι και αν επικρατήσουν να είναι "cool!".

Εμείς Μακαριότατε ούτε τη σοφία του λαού που ανέβασε στην εξουσία κατ’ επανάληψη τους τρισάθλιους Πασόκους εμπιστευόμαστε, αλλά ούτε και η πανουργία η δική σας μας αναπαύει.

Ούτε και περιμένουμε τίποτα καλό από την κάλπη.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι είτε οι Μνημονιακοί θα σχηματίσουν κυβέρνηση οπότε το σημερινό χάλι θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί είτε οι Αντιμνημονιακοί που δεν έχουν κοινό παρονομαστή ή ελπίδα συνεννόησης θα κληθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οπότε...

No comments:

Post a Comment