Sunday, May 6, 2012

Η ΑΠΟΧΗ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 40%


Η ΑΠΟΧH ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 40%!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο καλό ιστολόγιο “Ρωμαίικο Οδοιπορικό”:

“Σύμφωνα μέ τά τελευταία στοιχεῖα τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν ἡ ἀποχή ἀπό τίς κάλπες ἔφτασε τό κολοσσιαῖο ποσοστό τῆς τάξης τοῦ 38%. Γνώμη μας εἶναι ὅτι ὅποιος δέν ψηφίζει δέν πρέπει νά ἐκφράζει γνώμη γιά τήν πολιτική. Ἡ δημοκρατία εἶναι προσκλητήριο παρόντων! Δέν πρέπει νά ξεχνᾶμε ἄλλωστε τήν ρήση τοῦ Ἠράκλειτου ὅτι οἱ κοιμισμένοι εἶναι ἐργάτες καί συνεργοί σέ ὅσα συμβαίνουν στόν κόσμο.

Κληθήκαμε χθές νά συμμετέχουμε στήν πιό σημαντική ἐκλογική ἀναμέτρηση τουλάχιστον τῶν τελευταίων 50 ἐτῶν καί κάποιοι προτίμησαν νά ἀπέχουν. Ὁ π. Χριστόδουλος στό βιβλίο του γιά τόν πατέρα Παΐσιο ἀναφέρει τήν ἑξῆς συγκλονιστική φράση τοῦ ἁγίου γέροντα πού πρέπει νά μᾶς ταρακουνήσει:

"Σήμερα οἱ χριστιανοί βαριοῦνται ἀκόμα καί νά πᾶνε νά ψηφίσουν"
Και συμπληρώνει ανώνυμος σχολιογράφος:

"38% αποχή, 18% (όσων ψήφισαν)κόμματα και παρατάξεις εκτός Βουλής, 65% το άθροισμα της αντιπολίτευσης κάθε είδους. Φανταστείτε για λίγο αδέλφια τι ποσοστό Ελλήνων εκφράζει και εκπροσωπεί η κυβέρνηση ''εθνικής ενότητας'' που θα σχηματιστεί αύριο για να μας αποτελειώσει!!!! Να τη χαίρονται τέτοια δημοκρατία και τέτοιες δίκαιες και δημοκρατικές κατά τα άλλα διαδικασίες, όπου κουμάντο σώνει και καλά και με κάθε τρόπο, θα κάνει η ολίγιστη μειοψηφία! Ο Θεός να μας λυπηθεί, να μας φωτίσει να αλλάξουμε μυαλά!"

Πραγματικά!

Είναι αποκαρδιωτικό να μαθαίνεις ότι 2 στους 5 συμπολίτες μας προτίμησαν να κάθονται στους καναπέδες τους ή να λούζονται στις παραλίες παρά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκφράσουν την ευθύνη τους για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Λές και οι εκλογές γινόντουσαν στη Μαδαγασκάρη!

Λές και αφορούσαν το μέλλον της Βενεζουέλας!

Το 40% των ψηφοφόρων ούτε που ενδιαφέρθηκε να πάει να ψηφίσει.!!!

Δηλαδή η αποχή συγκέντρωσε διπλάσιο αριθμό ψήφων από ότι το πρώτο κόμμα!!!

Αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν να σκυλοβρίζουν από τους καναπέδες του και τις καφετέριες τους πολιτικούς όταν αρχίσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή εξαιτίας της ανεργίας που θα διογκωθεί περισσότερο, εξαιτίας των φόρων που θα αυξηθούν κατακόρυφα, εξαιτίας των απολύσεων που θα αρχίσουν να γίνονται και εξαιτίας της υποβάθμισης της ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Μήπως πιστεύουν ότι η ψήφος τους είναι ανίσχυρη να αλλάξει τα πράγματα;

Μπορεί να έχουν σε κάποιο βαθμό δίκαιο, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί δεν προσπάθησαν τουλάχιστον να διακριβώσουν ποιο κόμμα ήταν το λιγότερο επικίνδυνο για να του δώσουν την ψήφο τους!

3 comments:

  1. Είμαι ένας από τους απέχοντες. Αλλά δεν το έκανα από φοιτητική βαρεμάρα. Ήταν συνειδητή επιλογή. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μικρότερο κακό (ή Παποκαισαρισμός ή Μνημόνιο ΙΙΙ ή Αθεΐα της Αριστεράς) τι μπορείς να κάνεις; Να ρίξεις άκυρο; Το έκανα στις εκλογές του '09. Και τι έγινε; Τις εκλογές τις στηρίζω στα Δημοκρατικά Καθεστώτα. Στη Χούντα τι να τις κάνεις;

    Γ.Ν.Α., φοιτητής Θεολογίας

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση της ανάρτησής μας. Να είστε καλά...

    ReplyDelete
  3. Παρακολουθώ με πολλή προσοχή τις αναρτήσεις σας.

    Κάνετε πολύ καλή δουλειά.

    ReplyDelete