Tuesday, July 5, 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ












Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ

“Λουκ. κβ’ 35 Καὶ εἶπεν αὐτοῖς͵ ὅτε ἀπέστειλα ὑμᾶς ἄτερ βαλλαντίου καὶ πήρας καὶ ὑποδημάτων͵ μή τινος ὑστερήσατε; οἱ δὲ εἶπαν͵ Οὐθενός. 22.36 εἶπεν δὲ αὐτοῖς͵ Ἀλλὰ νῦν ὁ ἔχων βαλλάντιον(= πορτοφόλι) ἀράτω͵ ὁμοίως καὶ πήραν(= σάκκον)͵ καὶ ὁ μὴ ἔχων πωλησάτω τὸ ἱμάτιον αὐτοῦ καὶ ἀγορασάτω μάχαιραν.”

(Ο Κύριος εδώ δεν δικαιολογεί την χρήση βίας, ούτε επιτρέπει τους θρησκευτικούς πολέμους, αλλά θέλει να τονίσει ότι τώρα είναι καιρός αμύνης και ότι οι μαθητές Του θα αντιμετωπίσουν θανατηφόρους επιβουλές και εχθρότητες).

Του Θεολόγου κ. Ιωάννη Ρεντζίδη
================

Οι “Μασκοφόροι Εξουσιαστές” (αυτοί πού παρουσιάσθηκαν με μάσκα για να πάρουν την εξουσία από το λαό) θέλουν τώρα να ξεπουλήσουν την Κρατική περιουσία.

Φοβερή ανακολουθία. Δήμευσαν το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας δήθεν για τα συμφέροντα του Έθνους και τώρα θέλουν να ξεπουλήσουν όλη την κρατική περιουσία αντί πινακίου φακής.

Απεδείχθησαν ανίκανοι και ξεπουλημένοι κατά πάντα, εκτός από το να μαζεύουν χρήματα για τον εαυτό τους.

Η λέσχη Bildeberg αποφασίζει γι’ αυτούς, κι αν αποκαλύψουν τα μυστικά της, πρέπει ΑΜΕΣΩΣ, να σκοτώσουν αυτούς πού τους άκουσαν!!! Αυτά είπε στον Βηματοδότη ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (Βήμα, Βηματοδότης Κυριακή 13 Ιουνίου 2010).
  1. Γιατί δεν μίλησαν οι εκκλησιαστικές ηγεσίες

Όλοι γνωρίζουμε γιατί δεν μίλησαν οι ανάξιες εκκλησιαστικές ηγεσίες στις συνεχόμενες 116 δημεύσεις της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

Γιατί, άλλοι από αυτούς ήσαν πολύ λίγοι, άλλη ήσαν ανήθικοι, άλλοι φιλόδοξοι και άλλοι ξεκοκάλιζαν με τη σειρά τους τα εναπομείναντα.!
Ο λαός μας γνωρίζει γιατί οι περισσότεροι εκκλησιαστικοί ηγήτορες δεν μιλάνε.

Ο λαός το διατυπώνει πολύ εύστοχα:

“Δεν μιλάνε γιατί μασουλάνε!”. Δηλαδή το στόμα τους είναι απασχολημένο στην “μάσα” και στην καλοπέραση και γι’ αυτό δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει. Το “στόμα πού μασάει δεν μιλάει!”.

  1. Ο Ιερώνυμος ο Α΄ έπεσε γιατί ήθελε να αξιοποιήσει την Εκκλησιαστική περιουσία

Αποτελεί κοινό μυστικό πώς, ο πανάξιος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ο Α’ (1967-1973) ήθελε να αξιοποιήσει την Εκκλησιαστική περιουσία, ώστε η Εκκλησία να έχει αυτοτέλεια οικονομική και να διαθέτει τα μέσα ώστε να επιτελεί το μεγάλο έργο της σε κάθε τομέα ευθύνης (Ποιμαντικό, Κοινωνικό, Ιεραποστολικό, Λειτουργικό κ.τ.λ.).

Ζήτησε λοιπόν από δύο εγκρίτους και αρίστους οικονομολόγους να εκπονήσουν ένα σχέδιο γι’ αυτό τον σκοπό. Πράγματι ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασάς (ο μετέπειτα επί μακρόν Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος) και ένας ακόμη οικονομολόγος, εξεπόνησαν οικονομική μελέτη αξιοποιήσεως της περιουσίας.

Δυστυχώς όμως, όταν αυτό έγινε γνωστό, εκινήθησαν διάφοροι υποχθόνιοι μηχανισμοί εναντίον του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον υποχρέωσαν να παραιτηθεί από τον θρόνο του. Σημειώνουμε μάλιστα ότι υπέβαλε την παραίτησή του, τουλάχιστον άλλες δύο φορές, πριν από την τελική, αλλά πείσθηκε από έναν και μοναδικό (!) ανιδιοτελή παράγοντα της τότε Κυβερνήσεως και ανεκάλεσε. Στο τέλος όμως παρητήθη, αμετάκλητα αυτή τη φορά, διότι υποχρεώθηκε από την διαμορφωθείσα νέα κατάσταση.

Πολλές Εκκλησιαστικές προσωπικότητες υποστηρίζουν μετά λόγου γνώσεως ότι, η πτώση Ιερωνύμου του Α’ οφειλόταν μόνο στην προσπάθεια οικονομικής αυτοτέλειας της Εκκλησίας της Ελλάδος και αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

  1. Το “σχέδιο Παλαιοκρασσά” δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Όταν το 1998 εξελέγη νέος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Χριστόδουλος, τότε του εδόθη στα χέρια του το “Σχέδιο Παλαιοκρασά”, ώστε να μπει σε εφαρμογή και να αποδώσει τους καρπούς του.

Δυστυχώς όμως η τότε ταλαίπωρη εκκλησιαστική ηγεσία με την καμαρίλα της, απεδείχθη μικροτέρα των προσδοκιών του πιστού λαού. Το σχέδιο έμεινε στα συρτάρια και αυτό πού κυριάρχησε ήταν τα σκάνδαλα του περιβάλλοντος της συγκεκριμένης εκκλησιαστικής ηγεσίας.

Δεν γνωρίζουμε, εάν το ίδιο σχέδιο δόθηκε και στον νυν Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β’. Αλλά θα μπορούσε να το αναζητήσει, είτε στα αρχεία της Ελλαδικής Εκκλησίας, είτε από τον ίδιο τον κ. Ι. Παλαιοκρασά και να το βάλει εις εφαρμογή.

Πάνω από τρία χρόνια παρήλθαν και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ανάξιοι και ανίκανοι άνθρωποι στο τιμόνι της Εκκλησίας, όπως και της Πολιτείας...!

  1. Τώρα η Εκκλησία να αγοράσει το υπόλοιπο του ΟΤΕ και της ΔΕΗ

Στις μέρες της οικονομικής κρίσεως οι “Μασκοφόροι εξουσιαστές”, με ξένες εντολές, απεφάσισαν να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο διαθέτει η Ελλάδα.

Σ’ αυτή την περίπτωση καλούμε όλους τους Ρωμιούς να αγοράσουν ότι ξεπουλιέται, ώστε τουλάχιστον να μείνει σε Ελληνικά χέρια, ώστε να μη περιέλθει σε ξένη κατοχή “φίλων” ή και δεδηλωμένων εχθρών.

Καλούμε τους εφοπλιστές, τους Έλληνες του Εξωτερικού και όποιους έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν αυτά πού, κακώς κάκιστα βέβαια, βγάζουν στο σφυρί οι “Μασκοφόροι εξουσιαστές” να τα αγοράσουν.

Πέραν τούτων καλείται και η Εκκλησία να κάνει μία “αναγκαστική αξιοποίηση” της μικρής εναπομεινάσης περιουσίας της. Να κάνει μία “συνειδητή προσφορά” στο Έθνος, αγοράζοντας τις μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού μπορεί.

Είναι προφανές ότι πρέπει να συστήσει ένα ειδικό “Οργανισμό Αξιοποιήσεως της Περιουσίας” και μέσω αυτού, μ’ αυτόν να αγοράσει ότι μπορεί περισσότερο. Επειδή όμως τα οικονομικά του Κεντρικού Ταμείου της Εκκλησίας είναι πραγματικά ισχνά, να προμηθευτεί τις μετοχές αυτές, ζητώντας να μετάσχουν στην διαδικασία κατ’ αναλογίαν Ιερές Μητροπόλεις, Μοναστήρια, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Πατριαρχεία κ.τ.λ., και όποιος άλλος σχετικός και αδιάβλητος φορέας, διαθέτει ένα μικρό ή μεγάλο κεφάλαιο. Εννοείται ότι, τα πρόσωπα πού θα κληθούν για να στελεχώσουν αυτόν τον Οργανισμό, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, πρέπει να είναι άνθρωποι με αναμφισβήτητες ικανότητες, ανεπίληπτο ήθος και πανθομολογούμενο κύρος!!!

Μ’ αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί τριπλός σκοπός. Και η Εθνική Περιουσία θα παραμείνει στην Ελλάδα και η Εκκλησία θα αποκτήσει κάποια οικονομική ευχέρεια για τα έργα της και ο Ορθόδοξος λαός μας θα διαπιστώσει ότι, η Εκκλησία μας είναι η μόνη πραγματική και αδιαμφισβήτητη μητέρα του!!!


No comments:

Post a Comment