Tuesday, July 5, 2011

ΑΓΩΝΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ













ΑΓΩΝΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Υπάρχει αγωνία των ιεραρχών για την αυριανή συνάντηση Βενιζέλου και Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και των υπευθύνων των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, αναφέρει το ρεπορτάζ του κ. Παπαχρήστου, στον Πυλώνα των Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ;
________

Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει την ίδια αγωνία, που έχουν οι ιεράρχες, που δεν ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Μακαριότατου, για την αυριανή συνάντηση;

Είναι βέβαιο ότι δεν τα έχουν όλα ψημένα, όπως για το μάθημα των θρησκευτικών; Δεν ξανασυμβεί το ίδιο σκηνικό της παγίδας της συνάντησης στη Μονή Πεντέλης ή για τα άλλα θέματα της Εκκλησίας όταν η Σύνοδος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και αποφασίστηκε να παραπεμφθούν τα θέματα σε κοινή επιτροπή για μελέτη;

Είναι βέβαιο ότι τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ του περιβάλλοντος του Μακαριότατου και προπαντός ο ίδιος ο πρασινοφρούραχος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν τα έχουν ψήσει όλα κατ’ ιδίαν σε μυστικά δείπνα και συνωμοτικά διαβούλια και το μόνο που απομένει είναι να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τους υπόλοιπους ιεράρχες που δεν συμμετέχουν στις συνωμοτικές κινήσεις του Μακαριότατου;

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ
____________

Μακάρι να διαψευστώ από τα γεγονότα! Χίλιες φορές μακάρι να διαψευστώ από τα γεγονότα!

Μακάρι να είμαι μάντης κακών λόγω της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης που απέκτησα έναντι του Αρχιεπισκόπου Ιεερωνύμου.

Μακάρι η Σύνοδος να μη βρεθεί αύριο προ των τετελεσμένων γεγονότων των συνωμοτικών σχεδίων του σκοτεινού ανθρώπου των παρασκηνίων που κυβερνά διά τας αμαρτίας ημών την Εκκλησία.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΡΙΟ. ΜΟΝΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
____________

Καλού κακού οι Συνοδικοί Ιεράρχες ας μη δεσμευτούν με τίποτα. Ας ακούσουν με προσοχή τι έχει να τους πει ο κ. Βενιζέλος, αλλά ας δεσμευτούν ΜΟΝΟΝ να μεταφέρουν τις απόψεις του στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, η οποία πρέπει να συγκληθεί ΑΜΕΣΩΣ για να πάρει οριστικές και δεσμευτικές αποφάσεις.

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
____________

Προσοχή από τον κ. Βενιζέλο. Παν άλλο ή αξιόπιστο πρόσωπο είναι ο κ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση και ευφυία δεν έχουν σχέση με την εντιμότητα και την ευθύτητά του ως ανθρώπου.

Πόσο έντιμος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ;

Πόσο έντιμος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που βρισκόταν τόσο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και κάλυπτε τις πολιτικές και προσωπικές του πομπές και ικανοποιούσε τα βίτσια της κυρίας Μιμής ακόμη και σε βάρος των τριών Μητροπολιτών;

Πόσο έντιμος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ευχόταν να πάει άσχημα το κόμμα του στις εκλογές για να του δοθεί η δυνατότητα να διαμφισβητήσει τον αρχηγό του και να ικανοποιήσει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες;

Πόσο έντιμος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε - όχι για λόγους αρχής -, αλλά για να εξασφαλίσει για τον εαυτό του τη θέση του ισχυρού ανδρός και υπουργικούς θώκους για τους συνεργάτες του;

ΑΡΡΙΒΙΣΤΑΣ ΜΕ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
________

Αρριβίστας με Ναπολεόντειο σύνδρομο είναι ο κ. Αντιπρόεδρος.

Εξαιρετικά πιο επικίνδυνος και από τον κ. Πάγκαλο (που βγάζει απανωτά αυτογκόλ) και τον ΓΑΠ (που ντροπιάζει τους Ελληνες με το μορφωτικό του επίπεδο και την κραυγαλέα του ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς).

Γι’ αυτό οι ιεράρχες μας - μιλώ για τους έντιμους επισκόπους που δεν ανήκουν στη συνωμοτική σπείρα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - καλόν είναι, φρόνιμο είναι, συνετό είναι, να πάνε πολύ κουμπωμένοι στην αυριανή συνάντηση.

Να ακούσουν προσεκτικά, να ζητήσουν πλήρεις εξηγήσεις, αλλά να μη δεσμευτούν σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα και να επιμείνουν να συγκληθεί ΑΜΕΣΩΣ η Σύνοδος της Ιεραρχίας για να ληφθούν οι κατά Θεόν αποφάσεις. Οι Πασόκοι είναι Πασόκοι. Μελετούν μόνον κακά για την Εκκλησία τα οποία θα φροντίσουν να κατοχυρώσουν και συνταγματικά με τη σχεδιαζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
_________

Αύριο οι ιεράρχες μας πρέπει να παρουσιαστούν στη συνάντηση με τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης με τη βεβαιότητα ότι τους έχουν στημένη παγίδα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το αίσχος της συνάντησης των θεολογικών συνδέσμων της Πεντέλης, όπου ο συνωμότης Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την αρωγή των Μεσσηνίας και Δημητριάδος ρυμούλκησαν επιδέξια τους θεολόγους σε ξέβαθα νερά και τους πετσόκοψαν τις ελπίδες και τη διάθεση για αντίσταση.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΓΩΝΙΑ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Του Νίκου Παπαχρήστου
========================
Aύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΙΣ, στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη και για τον σκοπό αυτό έχουν κληθεί ήδη όλα τα μέλη της.

Στο επίκεντρο της συναντήσεως θα βρεθούν οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος και κυρίως εκείνα που συνδέονται με τις προβλέψεις του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την ακίνητη περιουσία ΝΠΔΔ, άρα και για την περιουσία των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με συνοδικούς κύκλους, μετά την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και τις διευκρινήσεις που θα παράσχει στα μέλη της ΔΙΣ, να συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Τα αποτελέσματα της αυριανής ενημερωτικής συνάντησης αναμένουν με αγωνία όλοι οι Μητροπολίτες καθώς από τις διευκρινίσεις που αναμένεται να δοθούν θα υπάρξει μια πιο συγκεκριμένη εικόνα των συνεπειών των μέτρων για την Εκκλησία και του βάρους που οι Μητροπόλεις θα κληθούν να σηκώσουν.
Ο υπουργός Οικονομικών, καθηγητής Ευ.Βενιζέλος αναμένεται στο Συνοδικό Μέγαρο περίπου στις 9 το πρωί και αμέσως θα εισέλεθει στην αίθουσα που συνεδριάζει η ΔΙΣ προκειμένου να ξεκινήσει η συνάντηση.


ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment