Tuesday, July 19, 2011

"ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ!



"ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ!"


“ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ”!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=================


Με ανυπόκριτη χαρά οι απανταχού της γης Πανέλληνες παρακολουθούν τις διαδηλώσεις του Ελληνισμού της Κύπρου, ο οποίος, μετά την ανείπωτη συμφορά που χτύπησε το νησί, με 13 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και ζημιές, που ορισμένοι υπολογίζουν στο αστρονομικό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, διαδηλώνει με πάθος τα συναισθήματά του σε δρόμους και πλατείες


Ο κόσμος άρχισε επιτέλους να ζητά αυτό που έπρεπε να είχε ζητήσει από καιρό. Παραίτηση του εθνομειοδότη Νεοκύπριου Προέδρου Χριστόφια, απομάκρυνση του και προσαγωγή του σε δίκη για τα κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα που διέπραξε τα τελευταία τρία χρόνια σε βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου.


Οπως αντιλαμβάνεται ο κάθε νουνεχής άνθρωπος, όποια ημίμετρα (δηλαδή παραίτηση υπουργών, δημιουργία κυβέρνησης προσωπικοτήτων ευρύτερης αποδοχής, κτλ.), δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.


Η Κύπρος έχει προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης και ο πρόεδρός της είναι η μόνη πραγματική εκτελεστική εξουσία. Διορίζει και παύει τους υπουργούς κατά βούληση και είναι ο μόνος που έχει την ευθύνη για την καλή ή κακή απόδοση της εκτελεστικής εξουσίας.


Η παραίτησή του, αν είχε ελαχιστομόριο ευθιξίας, θα έπρεπε να ήταν δεδομένη από την πρώτη στιγμή.


Δυστυχώς αντί τούτου προτίμησε να στρουθοκαμηλίζει, να αποδίδει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, εκτός από τον μόνον ουσιαστικά υπεύθυνο, τον εαυτό του, και να αρνείται πεισματικά και προκλητικά να αναλάβει τις ευθύνες του με τη μόνη ενδεδειγμένη οδό, την άμεση παραίτησή του.


Βέβαια το να αναμένει κάποιος πολιτική ευθιξία από τον εθνομειοδότη και εκκλησιομάχο Χριστόφια είναι σαν να γυρεύει δελφίνια στο βουνό και ελάφια στη μέση του πελάγου.


Ο άνθρωπος που έδωσε τα πάντα στους Τούρκους, χωρίς να πάρει ως αντάλλαγμα τίποτα, ο άνθρωπος που κάνει ότι μπορεί για να αφελληνίσει την Κύπρο και να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία, ο Πρόεδρος που οδήγησε την ανθηρή Κυπριακή οικονομία στο ολοκληρωτικό άδειασμα των δημοσίων ταμείων, πρέπει οπωσδήποτε να φύγει. Και η φυγή του πρέπει να είναι οριστική και ανεπιστρεπτί.


Οι πρόεδροι όμως, όταν δεν έχουν την πολιτική ευθυξία να παραιτηθούν, δεν ανατρέπονται με διαδηλώσεις και συνθήματα.


Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις και νόμιμες διαδικασίες.!


Ο συνυπεύθυνος του προέδρου Χριστόφια, το ΔΗ.ΚΟ., που εξακολουθεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση της εθνομειοδοσίας παρόλα τα κακά που έχει προξενήσει στον τόπο μας, πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την κυβέρνηση.


Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να μείνει γυμνός από κάθε στήριγμα και να εξαναγκαστεί - με νόμιμες εννοείται μεθόδους - να παραιτηθεί. Είναι αδιανόητο να είναι υπεύθυνος για την απώλεια 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια νύχτα παράλληλα με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και να μην παραιτείτε. Μόνον στη χώρα των Κάφρων οι προέδροι μπορούν να επιβιώνουν μετά από τέτοια εγκλήματα.


Χρειάζονται συγκριμένες ενέργειες για να συντονιστούν οι προσπάθειες προς την ορθή κατεύθενση. Αμεση αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση και σύμπηξη μετώπου των Ελληνοκεντρικών δυνάμεων με πρώτο στόχο να μην πάρει ούτε μια δημαρχία στις επόμενες δημοτικές εκλογές το ΑΚΕΛ και ακολούθως σύμπηξη μετώπου στις προεδρικές εκλογές για να απομονωθεί το εθνομειδοτικό κόμμα του κ. Χριστόφια που οδηγεί την Κύπρο στην εθνική ατίμωση και την οικονομική καταστροφή.


Προσοχή όμως! Ολες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι συνετές, ΝΟΜΙΜΕΣ, και με οδηγό το συμφέρον του Ελληνισμού στην Κύπρο.


No comments:

Post a Comment