Sunday, July 17, 2011

ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: "ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ"


ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ: “ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΗΛΙΟΓΟΥΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ”


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Ελληνοπρεπής ο επικήδειος λόγος του γυιου του πλοίαρχου Ιωαννίδη, στην κηδεία του πατέρα του, καλεί τον στρατό και το λαό να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει την παραίτηση και φυλάκιση των ανάξιων κρατούντων.


Μπουρλετιόρης ψυχών ο γυιος του αδικοχαμένου πλοίαρχου, χαρακτηρίζει Πηλιογούσηδες και Εφιάλτες τους Νεοκύπριους κυβερνώντες του Χριστόφια και καλεί σε παλλαικό ξεσηκωμό για να γκρεμιστούν από την εξουσία και να μπουν στη φυλακή.


Κρίμα που χρειάστηκε αυτή η απίστευτη σε έκταση σε ζωές και σε ζημιές, για να ξυπνήσει ο Ελληνισμός της Κύπρου και να συνειδητοποιήσει σε πόσο βαθύ γκρεμό οδηγεί την ιδιαίτερη πατρίδα μας ο Χριστόφιας και οι Νεοκύπριοι που τον περιβάλλουν.


"Φωτιά και τσεκούρι στους τουρκοπροσκυνημένους εκκλησιομάχους, ανθέλληνες και εθνομειοδότες Νεοκύπριους που μας κυβερνούν".


Αυτό θα είναι το σύνθημα της αυριανής γενικής Παλλαικής συγκέντρωσης κατά των Νενέκων του Χριστόφια στη Λευκωσία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΚΦΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΗ ΛΟΓΟ ΦΩΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

===========


Μετά βίας σου έβγαζα καμιά κουβέντα για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά απ’ όσα μου έλεγες ήταν διάχυτη η πικρία σου για την αδιαφορία των ανωτέρων να εξοπλίσουν το Ναυτικό μας. «Δεν μπορώ να εκτελέσω την αποστολή μου», έλεγες. Γι’ αυτό πάλευες, αλλά έβρισκες πόρτες κλειστές.


ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

_____________


Στο ερώτημα «γιατί να γίνει η έκρηξη» θα απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες και ορκίζομαι στο σεπτό σου σκήνωμα ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν για σένα και τους υπόλοιπους λεβέντες. Όσον αφορά το ερώτημα «γιατί ο πατέρας μου», αυτό είναι εύκολο ν’ απαντηθεί. Γιατί ποτέ δεν κιότεψες, ποτέ δεν απαρνήθηκες την ευθύνη. Γνήσιος εκφραστής των διδαχών του Λεωνίδα, των Μαραθωνομάχων, των ανταρτών του 1821, των ηρώων του Έπους του 1940, των λεβεντών του 1955, των ηρωικώς πεσόντων του 1974.


Οταν συναντήσεις το Μάτση και τον Αυξεντίου, τον Τάσο Ισαάκ και το Σολάκη Σολωμού, πες τους να μην ανησυχούν γιατί ο σπόρος που φύτεψαν έχει αβγατίσει. Και εσύ, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά είστε οι πιο πρόσφατοι ήρωες στο ήδη υπερπλήρες Πάνθεον της Ελληνικής Ιστορίας. Γιατί όσο κι αν προσπαθούν οι λογής Πηλιογούσηδες και Εφιάλτες να μας ξεριζώσουν, εμείς είμαστε τραχείς.


ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

_____________


Αντιμετώπιζες την ανικανότητα και ανευθυνότητα των αρχόντων του τόπου, αλλά δε σταμάτησες να υπηρετείς την πατρίδα. Δεν το έκανες για όλους αυτούς τους ανάξιους που μας κυβερνούν, αλλά για τη σκλαβωμένη πατρίδα μας και τους ανθρώπους της. Απαρνήθηκες τον νεοταξίτικο ατομικισμό και έκανες βίωμά σου την ελληνόπνευστη συλλογικότητα. Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει ν’ απαξιώνουμε τις τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη που παλεύουν νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες, εισπράττοντας την αδιαφορία και τη θυμηδία της πολιτικής ηγεσίας. Απαξιώστε τους θρασύδειλους κυβερνώντες και όχι το στράτευμα!


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ! ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ

_____________


Απαιτούμε στη μνήμη των νεκρών μας να ανοικοδομηθεί άμεσα η Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και να μην τεθεί ούτε για μια στιγμή σε κίνδυνο η ασφάλεια οποιουδήποτε στελέχους ή ναύτη, με τη χρησιμοποίηση εμπορευματοκιβωτίων ως κτηρίων. Τα κονδύλια που παίρνετε να τα δώσετε μια φορά για το κοινό καλό και όχι για ίδιον όφελος.


ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ

_________________


Κι εσείς περήφανοι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες, σπάστε τον άτυπο νόμο της σιωπής, αντιδράστε, ξεσηκωθείτε. Τα εκρηκτικά εξερράγησαν στα ήδη σεσηπότα θεμέλια του κράτους και το εκθεμελίωσαν. Να βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους, να υπάρξει πάνδημη διαμαρτυρία για όλα αυτά τα τραγικά και ν’ απαιτήσουμε παραίτηση και φυλάκιση των υπευθύνων. Ξεσηκωθείτε, φωνάξτε. Μας δολοφονούν! Αν δεν υπάρξουν δομικές και συστημικές αλλαγές, την επόμενη φορά μπορεί να βρεθούμε εμείς σ’ αυτή τη θέση. Μην πιστεύετε τις πομφόλυγες των κρατούντων. Απαιτήστε την παραδειγματική τιμωρία των ανεύθυνων και ανίκανων κυβερνώντων.


Πλοίαρχε Ιωαννίδη ήμουν και είμαστε περήφανοι που σε είχαμε σύζυγο και πατέρα. Σ’ ευχαριστούμε περισσότερο γιατί έκανες πράξη τις ιδέες σου, με τις οποίες μας γαλούχησες και δεν έμεινες στα λόγια. Μαζί με τους υπόλοιπους λεβέντες υπογράψατε το μακρύ κατάλογο των ηρώων που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της Λευτεριάς και απέδειξαν ότι, όσο κι αν μας πολεμούν, ο Ελληνισμός δεν πρόκειται να χαθεί εδώ στην ανατολικότερη εσχατιά της Ελλάδας.


Αιωνία σου η μνήμη.



ΠΗΓΗ:


Ζωηφόρος,


http://www.efylakas.com/archives/9078


*****



ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

==============


Μικρός αποδείχτηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου στη Λεμεσό για να αποχαιρετίσει ένα άξιο παλικάρι της Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς, του Ναυτικού, το Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.


Η κηδεία του πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, τελέστηκε προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Λεμεσού.


Κατά την άφιξη του φέρετρου, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις πρέπουσες τιμές και ο κόσμος χειροκροτούσε παρατεταμένα, φωνάζοντας «άξιος» και ζητώντας παραίτηση της Κυβέρνησης.


Το πλήθος που μαζεύτηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Ανδρέα Ιωαννίδη, τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο, ενώ οι ομιλητές στους επικήδειους λόγους ζήτησαν απόδοση δικαιοσύνης.


Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο παραιτηθείς Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, ο οποίος, όμως, μόλις άρχισε να μιλά αποδοκιμάστηκε έντονα από πολλούς, που βρίσκονταν μέσα και έξω από την εκκλησία.


Η σύζυγος τού αείμνηστου Ιωαννίδη, Μαρία, όπως και ο γιος τους, Νικόλας, στάθηκαν δίπλα στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Η Μαρία Ιωαννίδη πήρε το μικρόφωνο και κάλεσε τον κόσμο να σεβαστεί τον σύζυγό της. «Είναι Έλληνας αξιωματικός, εκπροσωπεί την Ελλάδα και για την Ελλάδα ο σύζυγός μου θα έδινε και τη ζωή του», είπε χαρακτηριστικά.


Στον επικήδειο λόγο του ο αντιστράτηγος Τσαλικίδης εξέφρασε βαθύτατη οδύνη και θλίψη και χαρακτήρισε το νεκρό «πραγματικό ήρωα». «Η Εθνική Φρουρά», είπε, «χάνει ένα πολύτιμο και ικανότατο στέλεχος και η Κύπρος ένα σπουδαίο άνδρα, ένα μαχητή που έπεσε στην εκτέλεση του καθήκοντος, έχοντας επίγνωση του κινδύνου».


«Πιστός στις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος Τσαλικίδης, «παρέμεινε όρθιος, σωστός κυβερνήτης και πραγματικό παλικάρι, στη δύσκολη ώρα, έσωσε όσους από τους ναύτες του μπορούσε και έμεινε εκεί, φωτεινός φάρος να μας οδηγεί και να μας θυμίζει το καθήκον μας προς την πατρίδα».


Ο πατέρας τού αδικοχαμένου πλοιάρχου, Νίκος Ιωαννίδης, απευθυνόμενος για ύστατη φορά στο παιδί του, είπε: «Αν σκοτωνόσουν για την ελευθερία της πατρίδας μας, θα έλεγα χαλάλι». «Αλλά, Ανδρέα μου», πρόσθεσε, «τόσο εσένα, όσο και τα άλλα έντεκα παλικάρια, σάς δολοφόνησαν». «Εμείς τώρα», πρόσθεσε, «απαιτούμε παραπομπή των ενόχων στη Δικαιοσύνη, για να πληρώσουν για τις πράξεις και παραλείψεις τους».


Ο Νίκος Ιωαννίδης ανέφερε, επίσης, ότι τον τελευταίο καιρό ο γιος του ήταν πολύ στεναχωρημένος και παρότι δεν συνήθιζε να μιλά για στρατιωτικά θέματα, την τελευταία εβδομάδα τού είπε: «Πατέρα, αν δεν μετακινήσουν αυτό το θάνατο από τη βάση, θα υποβάλω παραίτηση».


Τον αδικοχαμένο Ιωαννίδη αποχαιρέτησε και ο γιος του, Νικόλας, ο οποίος είπε ότι η οικογένεια είναι περήφανη και υποστήριξε ότι ο πατέρας του «δολοφονήθηκε στυγνά και έγινε κομμάτια».


«Στο ερώτημα, ‘γιατί έγινε έκρηξη’, θα απαντήσουν οι εμπειρογνώμονες», είπε και ορκίστηκε πάνω από το φέρετρο τού πατέρα του ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν για το χαμό και των δώδεκα παλικαριών.



ΠΗΓΗ:


Μάχη


No comments:

Post a Comment