Saturday, July 9, 2011

ΝΕΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


ΝΕΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Πάει. “Το σήκωσαν “τυπικό”, όπως έλεγε ο π. Παίσιος.


Εχουν καθιερώσει για καλά τις κοινές ποιμαντικές δραστηριότητες με τους Παπικούς και τους άλλους αιρετικούς.


Γιατί;


Είμαστε “Μία Εκκλησία”;


Είμαστε “διηρημένη Εκκλησία”;


Είμαστε ο ένας από τους “δύο πνεύμονες” και έτσι πρέπει να ενεργούμε από κοινού για να αναπνέουμε;


Τι δουλειά έχουν οι ορθόδοξοι επίσκοποι και οι άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί και ακαδημαικοί να εκπονούν κοινά προγράμματα ποιμαντικής δράσης με τους Παπικούς και τους Προτεστάντες;


Η Εκκλησία διά των μυστηρίων ποιμαίνει τους πιστούς, σε κάθε φάση της ζωής τους, από τη γέννηση μέχρι το θάνατο και επέκεινα.


Οι αιρετικοί έχουν μυστήρια; Οχι βέβαια.


Επομένως τι είδους κοινά ποιμαντικά προγράμματα μπορεί να εκπονούμε μαζί τους;


Ψυχοθεραπευτικής φύσεως; Είναι εντελώς αχρείαστα ή μάλλον άκρως επιβλαβή και επικίνδυνα.


Αλλο ανθρώπινη διαχείριση των προβλημάτων και άλλο θεανθρώπινη ποιμαντική της Εκκλησίας που ενεργοποιείται με τα ιερά μυστήρια.


Δεν μας έφταναν οι φωστήρες της εκκοσμίκευσης και της ψυχοθεραπείας τύπου Θερμός, Φάρος, Αυγουστίδης και σία, που αλλοτριώνουν συνειδητά το ήθος των πιστών με τις ετεροδιδασκαλίες του για τα ποιμαντικά θέματα, τώρα έχουμε τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες από τη Ρωσία - όπως είδαμε πριν λίγες βδομάδες - μέχρι την Κύπρο, και από την Ελλάδα μέχρι την Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Αλβανία μέχρι τις Θεολογικές Σχολές της Βοστώνης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, να συσκέπτονται με αιρετικούς για ποιμαντικά θέματα;!!!


Μπορούν - έστω και στοιχειωδώς - να γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές, που προάγουν συστηματικά το “λαικό Οικουμενισμό” και νοθεύουν τη θεανθρώπινη διάσταση της ποιμαντικής της Εκκλησίας;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΡΟΔΟΣ - 2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (12 - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011)

============

Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας διοργανώνεται στη Ρόδο τον προσεχή Οκτώβριο (12 – 16 Οκτωβρίου 2011). Θυμίζουμε ότι το πρώτο Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία πραγματοποιήθηκε και πάλι στη Ρόδο, τον Οκτώβριο του 2008 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής θα είναι και πάλι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Ἡ Πρό τῶν Πυλῶν τοῦ Θανάτου Μέριμνα». Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο Συνέδριο έλαβαν μέρος 170 αντιπρόσωποι των Μητροπόλεων από όλο τον κόσμο, που ανήκουν πνευματικά και διοικητικά στο Πατριαρχείο, αντιπρόσωποι των Εκκλησιών της Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βοστώνης, αντιπρόσωποι των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ξένων ομολογιών καθώς και άλλων φορέων που σχετίζονται με την ποιμαντική διακονία του ασθενούς, αλλά και με την ιατρική και νοσηλευτική του φροντίδα.


ΠΗΓΗ:

Ακτίνες,

http://www.omegatv.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2390:2011-06-29-15-01-35&catid=42:topika&Itemid=78


No comments:

Post a Comment