Wednesday, November 4, 2015

ΕΙΝΑΙ Η ‘’ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ’’ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ;



ΕΙΝΑΙ Η ‘’ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ’’ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ;
(Mήνες τώρα διεδίδετο στους κύκλους των ‘’ημετέρων’’)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Το κίνημα Πνοή λαού’’ στην Κύπρο επιζητεί να προβληθεί ως κάτι ξεχωριστό.  Είναι αλήθεια ότι όντως είναι ξεχωριστό.  Για μένα όπως και για πολλούς άλλους είναι. 

Τα μηνύματα και οι ψιθυρισμοί για την ίδρυση του κινήματος αυτού κυκλοφορούσαν στους κύκλους των ‘’ημετέρων’’.  Γιατί στους κύκλους των ‘’ημετέρων’’Ας δώσουν άλλοι την απάντηση.

Θέλουν να προβληθούν ως κίνημα και όχι ως ένα ακόμα επιπρόσθετο κόμμα στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου. Δεν θα το σχολιάσομε.   

Ίσως έχει περισσότερη σημασία να σχολιάσομε ότι αρκετοί  ‘’ημέτεροι’’ συμπεριφέρονται ως κομμματικοί χρόνια τώρα, που είναι εντελώς ανάρμοστο στο εκκλησιαστικό ήθος.  Αυτό φυσικά αποτελεί γενική και όχι προσωπική παρατήρηση.

Θα διερωτηθεί κανείς γιατί τούτο το ‘’συνταίριασμα’’, του κινήματος ‘’Πνοή λαού’’ και των ‘’ημετέρων’’.   Απλά επειδή αυτό διεδίδετο στους κύκλους των ‘’ημετέρων’’ μήνες τώρα.  Τι σημαίνει αυτό;  Ας δώσουν άλλοι την απάντηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Προς αποφυγή ταυτισμού και παρεξηγήσεως να επισημάνω ότι και οι κατ’ εξοχήν ‘’αντίπαλοι’’ των ‘’ημετέρων’’ τότε  δεν εστερούντο νοσηρότητος.   

No comments:

Post a Comment