Friday, September 4, 2015

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ



ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ

(Ανάξιος και λαομίσητος καθυβρίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Μόνο ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης μπορεί να θέσει φρένο σε τούτη την κατάντια)

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
====

Αυτές τις μέρες που γράφονται τόσα για την αιρετική θέση περί της Θείας Χάριτος του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού και καμιά ανασκευή δεν γίνεται, ούτε από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, ούτε από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ξεσπάθωσαν κάποιοι των ‘’ημετέρων’’ διαδικτυακά και όχι μόνο. 

Μας λύπησε ιδιαιτέρως διαδικτυακή αναφορά (δεν θα ονοματίσω γιατί δεν είναι πρέπον, εκτός κι αν προκαλέσουν), η οποία αναφέρει ότι «ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (ένας ανάξιος και λαομίσητος για τους πολλούς αρχιερέας που με κόλπα και απάτες αναρριχήθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο) κλπ». Βρίζουν ακόμα χωρίς ίχνος σύνεσης τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.‘’...Επειδή μισεί το Βατοπαίδι’’ αναφέρει  διαδικτυακός ιστότοπος. Η κατάντια αυτή δεν έχει τελειωμό. 

Ο μόνος που μπορεί να θέσει φρένο στην κατάντια των ‘’φανατικών υποστηρικτών’’ είναι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. Μόνο αυτός μπορεί κατά το ανθρώπινο. Θα είναι ένα δώρο στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον άνθρωπο που τόσο αγαπά την Εκκλησία και την πολυβασανισμένη Κύπρο.

Και κάτι ακόμα. Δεν είναι λίγες οι αναφορές ότι ‘’με κόλπα και απάτες αναρριχήθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου’’, κυρίως προφορικές (κατάντησε τραγούδημα γι’αυτούς). Δεν γνωρίζουν οι ‘’ημέτεροι’’ ότι οι υποστηρίζοντες εκλέκτορες τον Μητροπολίτη Λεμεσού πριμοδότησαν τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, για να μην εκλεγεί ο Μητροπολίτης Κύκκου; Έτσι εκλέγηκε Αρχιεπίσκοπος και κατα πάγκοινον ομολογία επιτεύχθηκε η ενότητα στην Εκκλησία που τόσο είχε διασαλευθεί. Αυτό δεν είναι μυστικό. 

Επίσης πρόσφατα ένας ακόμα οφφικιάλιος (δεν αναφέρω οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν έχω καμιά πρόθεση να μειώσω τον άνθρωπο αυτόν), πρόσθεσε ακόμα μια αναφορά στα περί συκοφαντιών του νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου εις βάρος  του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, μετά από στρίμωγμα για τις απραγματοποίητες ‘’προφητείες’’ του. 

Το να εκφράσει κανείς την άποψή του στο θέμα του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που λύπησε τόσους Χριστιανούς και να πει ότι έχει λάθος ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είναι εντελώς διαφορετικό από το να του αποδίδει αβάσιμα την ύβρη της συκοφαντίας. 

Το να έχει ό καθένας την άποψή του για το αν αληθεύουν ή όχι οι καταγγελίες για τα γεγονότα τότε εις βάρος του εν λόγω μοναχού, είναι άλλο θέμα. Όμως το να αποδίδεται το αμάρτημα της συκοφαντίας, στον τότε Μητροπολίτη Πάφου, νυν Αρχιεπίσκοπο Κύπρου,  είναι πλέον αποδεδειγμένο ψεύδος. Επί του παρόντος όμως βολεύονται από την ανεκτικότητα του νυν Αρχιεπισκόπου.

Είναι προτιμότερο αντί να επιδίδονται σε τέτοια  άτοπα και απαράδεκτα εις βάρος του νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου, να ‘’δοκιμάσουν’’ να ανασκευάσουν την αιρετική καινοτομία περί της Θείας Χάριτος και την μεγίστη κακοδοξία του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού για τις εκτρώσεις. 

1 comment:

  1. Δεν χρειάζεται δώρο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.
    Πήρε τα προνόμια του ως Αρχιεπίσκοπος πριν εκατοντάδες χρόνια και μάλιστα με θαυμαστό τρόπο.Με τον ίδιο θαυμαστό τρόπο πιστεύω πως ο Θεός θα ενεργήσει και πάλι.Καμία πλάνη δεν χωράει στην Εκκλησία. Πολλοί αιρετικοί έγραψαν δεκάδες βιβλία.Δεν καταδικάστηκαν για όλες τις θέσεις τους.Μια και μόνο όμως φτάνει και περισσεύει για να καταδικαστεί κάποιος ως αιρετικός όταν απειλείται η πατρώα πίστη.Ο χρόνος θα δείξει.
    Στην πορεία όλα ξεσκεπάζονται με το φως της αλήθειας.Κυρίως ξεσκεπάζονται τα ψέματα που ενδύονται την στολήν της αλήθειας.
    Το δώρο το χρειάζεται ο λαός.
    Και θα το χαρίσει και πάλι ο Θεός.
    Όπως πάντα.

    ReplyDelete