Monday, September 28, 2015

ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΜΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΜΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου σε νέες δηλώσεις της για το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών ισχυρίζεται ότι παραποιήθησαν τα όσα είπε και ότι έχει άλλες προτεραιότητες στην ατζέντα της. 

Παράλληλα στο σύντομο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δίνει την εντύπωση ότι το θέμα έχει λήξει και ότι οι υπεύθυνοι φορείς με την Εκκλησία θα δρομολογήσουν λύσεις για τα προβλήματα.

Ελπίζουμε ότι ο Μακαριότατος να διαπίστωσε πόση βαρύτητα είχε η παρέμβασή του ώστε εξανάγκασε την κυρία Σία Αναγνωστοπούλου να αναδιπλωθεί. 

Ευελπιστούμε ακόμη ότι ο Μακαριότατος και στο μέλλον θα μιλά με το ίδιο σθένος για όλα τα προβλήματα. Ας μην έχει καμιά αμφιβολία ότι το κύρος του ως Αρχιεπισκόπου του δίνει τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν μπορούν να παραγνωριστούν από κανένα.

Ταυτόχρονα τον παρακαλούμε θερμά να μιλήσει με το ίδιο σθένος και για άλλα θέματα της πίστεως όπως είναι προπαντός ο Οικουμενισμός και η Πανορθόδοξη Σύνοδος. Αν το κάνει θα δώσει μεγάλη παρηγοριά στους πιστούς, θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους και θα αυξήσει κατακόρυφα το προσωπικό του κύρος.

No comments:

Post a Comment