Wednesday, September 30, 2015

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ. ΔΙΟΚΛΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ. ΔΙΟΚΛΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ

Του ιστολογίου “Κατάνυξις”
=====

Πληροφορηθήκαμε από την Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Ντιτρόϊτ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την τελευταία συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής για τον Διάλογο μεταξύ Αγγλικανών και Ορθοδόξων που έλαβε χώρα στις 19-25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μπάφαλο της Ν. Υόρκης και συγκεκριμένα στον χώρο της Ορθόδοξης ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το ανακοινωθέν της Επιτροπής που υπογράφουν πρώτος ο Κάλλιστος Γουέαρ, ο και ορθόδοξος πρόεδρος αυτής της επιτροπής διαλόγου και στην συνέχεια οι υπόλοιποι σύνεδροι.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος του Ντιτρόιτ καλωσόρισε επίσημα την Επιτροπή στην Επισκοπή του, επαίνεσε και ενθάρρυνε τις προσπάθειες που γίνονται για διάλογο και τόνισε την επείγουσα ανάγκη υλοποίησης της χριστιανικής ενότητας ενώπιον των προκλήσεων και των οξύτατων προβλημάτων της παγκόσμιας κοινότητας.

Το θέμα αυτής της πρώτης ενότητας των εργασιών της Επιτροπής ήταν η θεολογική κατανόηση του ανθρώπινου προσώπου. Οι συνομιλητές συμφώνησαν στην κοινά αποδεκτή δήλωση: «Κατ' εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού: μια ανθρωπολογία πλήρης ελπίδας». Όπως τονίζουν οι σύνεδροι στο ανακοινωθέν, η έκθεση με τα συμπεράσματα πάνω σε αυτό το θέμα, που πρόκειται σε λίγο καιρό να εκδοθεί, είναι το αποκορύφωμα 6 ετών συστηματικής μελέτης πάνω σε αυτά που μπορούν τόσο οι Αγγλικανοί όσο και οι Ορθόδοξοι ΜΑΖΙ να διατυπώσουν για τη σημασία της ανθρώπινου προσωπικότητας στο Θείο πρόσωπο.

Οποία πλάνη! Ο Επίσκοπος Κάλλιστος Γουέαρ, ως πρόεδρος αυτής της Επιτροπής, διακηρύσσει οτι: “ΜΑΖΙ με τους αγγλικανούς θα μπορέσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα πάνω στο ανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας”!

Γιατί Σεβασμιώτατε; Δεν γνωρίζει αρκετά η Ανατολική Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία περί του Θείου προσώπου ώστε να σας καλύψει και με την σειρά σας να καλύψετε και όσους Αγγλικανούς διψούν για αλήθεια;

Δεν γνωρίζουν οι πατέρες μας αρκετά περί του ανθρωπίνου προσώπου και περί ανθρώπινης φύσεως του Κυρίου; Ούτε η εμπειρία της Ορθόδοξης Εκκλησία σας αρκεί;

Αναλαμβάνετε να σηκώσετε στους ώμους σας το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μας, που μόνο θεμελιωμένο στους Πατέρες μας αντιλαμβανόμαστε, στον διάλογο με αιρετικούς, αλλόθρησκους και αλλόδοξους.

Αυτό το ΜΑΖΙ Σεβασμιώτατε μας πληγώνει, μας λυπεί και για εσάς προσωπικά, αλλά κυρίως και για τον χαρακτήρα αυτού του ανόσιου και βλάσφημου διαλόγου, που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οικουμενιστική εκτροπή.

Φυσικά οι συνεδριάσεις της Επιτροπής πλουτίστηκαν με συμπροσευχές και συλλείτουργα και δυστυχώς μια ολόκληρη Μητρόπολη αλλά κυρίως η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μπάφαλο, σύρθηκε σε υποστήριξη αυτού του επικίνδυνου οικουμενιστικού διαλόγου, καθώς και της κατ’ επίφασιν ιεραποστολής, μιας και ο εφημέριός τους π. Χρήστος Χρηστάκης, ήταν ο Γραμματέας της Επιτροπής.

No comments:

Post a Comment