Tuesday, September 15, 2015

Ο ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ



Ο ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΚΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Θλίψη και οδύνη καταλαμβάνουν κάθε χριστιανό στο άκουσμα των λόγων του μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Σεβασμιότατος είπε, συν τοις άλλοις, λόγους που θα ταίριαζαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Β΄, όταν ο τελευταίος διέκοψε τον Διαλόγο με τους θεολόγους της Τυβίγγης (δηλαδή τους Γερμανούς Προτεστάντες). 

Ο Σεβ. Χίου είπε μια μεγάλη αλήθεια, ότι η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως «εν μέσω προβατοσχήμων λύκων και αρνητών της πίστεως διεφύλαξεν αλώβητον την πολύτιμον παρακαταθήκην της πίστεως και της ιεράς ημών παραδόσεως». Αυτά, όμως, Σεβασμιότατε, συνέβαιναν άλλοτε. Κατά τον 20 αιώνα προεξάρχοντως του Μελετίου Μεταξάκη, του «Μεγάλου» Αθηναγόρου και των επιγόνων του έχουμε αναμίξει λύκους κι αρχιλύκους, λύκαινες και λυκόπουλα με τα πρόβατα και τους άρνες του Χριστού και τους λέμε επιτακτικά και με βλέμμα αγριωπό, που δεν σηκώνει καμιά αντίρρηση κι αμφισβήτηση, ότι λύκοι και πρόβατα, σύμφωνα με τη νέα μόδα που λανσάρουν στην Εσπερία (και φέρει το εύηχο όνομα οικουμενισμός) είναι το ΙΔΙΟ. 

Πού είδατε, Σεβασμιότατε, σήμερα την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως να αγωνίζεται «συνεχώς και ανυστάκτως…να διατηρήσει και πάλιν ανόθευτον και ζωογόνον την πίστιν ημών»; Μήπως στην προσφώνηση του Παναγιοτάτου στους οικουμενιστικούς εορτασμούς του Ταϊζέ της Γαλλίας; Άραγε στο Μποζέ της Ιταλίας και στην εκεί οικουμενιστική σύναξη; 

Ξεχάσατε πως πέρυσι στις 29 .11. στην Πόλη υποδέχθηκαν εν μέσω λατρευτικής συνάξεως των ορθοδόξων, ύμνοις εκκλησιαστικοίς, τον αιρεσιάρχη της εκπεσούσης Ρώμης. 

Σας διέλαθε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στις συνελεύσεις του κακόφημου ΠΣΕ, στο Πόρτο Αλλέγκρε, στο Πουσάν; Αγνοείτε τη συμφωνία του Μπαλαμάντ και τη συμφωνία του Σαμπεζύ; Λυπούμαστε ειλικρινά. Είστε επίσκοπος του Χριστού, ταγμένος «επί της θείας φυλακής». Μη σας διαφεύγει ότι «χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται».

No comments:

Post a Comment