Wednesday, September 16, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ΣΚΟΛΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ ΣΚΟΛΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Στην Ιταλία κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου αφίχθη στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 με επίσκεψη εργασίας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στις 14 Σεπτεμβρίου στην κουρία της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Μιλάνου ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας είχε συνάντηση με τον Καρδινάλιο Άντζελο Σκόλα, Αρχιεπίσκοπο Μιλάνου.

O Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μοιράσθηκε τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στο έργο της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι συνομιλητές δέχθηκαν ότι η συνεργασία Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα κυρίως μέσα από την κοινή υπεράσπιση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών στο σύγχρονο εκκοσμικευμένο κόσμο και την ανακούφιση των εμπερίστατων χριστιανών της Μέσης Ανατολής.”

Κρίμα! Χίλιες φορές κρίμα! Αλήθεια! Τι δουλειά είχε ο Σεβ. Βολοκολάμσκ να πάει να συναντήσει τον καρδινάλιο; 

Όπως γράψαμε πολλές φορές η μεγάλη Εκκλησία της Ρωσίας θα μπορούσε από μόνη της να διαλύσει ως ιστό αράχνης τους οικουμενιστικούς σχεδιασμούς αν τηρούσε ορθόδοξη παραδοσιακή στάση.

Δυστυχώς το μόνο που ενδιαφέρεται η Εκκλησία της Ρωσίας είναι να προωθήσει τις επιδιώξεις του Ρωσικού κράτους εξ ου και τονίζει την ανάγκη συνεργασίας με τους Παπικούς για να υπάρξει κοινή υπεράσπιση των παραδοσιακών αξιών και άλλων εγκόσμιων στόχων.

Εμείς, πάντως, δεν θα κουραστούμε να παρακαλούμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας να αλλάξει στάση, να αποστεί από τις εθνοφυλετικές και οικουμενιστικές εκτροπές και να τηρήσει σθεναρή στάση στα θέματα της πίστεως ιδιαίτερα τώρα που οι οικουμενιστές μεθοδεύουν την νομιμοποίηση των οικουμενιστικών παρανομιών τους στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

No comments:

Post a Comment