Thursday, September 17, 2015

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΣ



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΙ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
======

Ο «επίσκοπος» Νίκολας Χόουλταμ, προέδρος της Επιτροπής των Αγγλικανών για το Περιβάλλον, μετά τον καθορισμό της 1ης Σεπτεμβρίου από τον Πάπα Φραγκίσκο σαν μέρα Προσευχής για το Περιβάλλον, προτείνει το ίδιο για τους Αγγλικανούς. 

Πόσο εύκολα ακολουθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τόσο οι Παπικοί όσο κι οι Αγγλικανοί! Μη βιάζεστε να χαρείτε διότι δεν έχουμε έδω κανένα θέμα πίστεως. Ούτε το παπικό αλάθητο αρνήθηκε ο «Αγιότατος Αδελφός», μήτε το Φιλιόκβε, ούτε τη κτιστή χάρη, ούτε έστω μία από τις πλάνες του Παπισμού. Η συμφωνία είναι για … το Περιβάλλον. 

Τα ίδια έσπευσε να προτείνει κι ο Αγγλικανός «επίσκοπος». Καρποφόρησαν οι ατέρμονες προσπάθειες του Παναγιότατου, που από το 1989 καθιέρωσε την 1η Σεπτεμβρίου σαν μέρα προσευχής για το περιβάλλον ημάς στοιχείον. Όμως δεν έχουμε καμιά υποχώρηση του Αγγλικανισμού σε θέματα πίστεως, κι επιστροφή στην προ του 1066 περίοδο, που είναι το ζητούμενο. Δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω στο θέμα των «χειροτονιών» των γυναικών. Η κυρία Λίμπυ, «επίσκοπος» εδώ κι ένα χρόνο, μπορεί να κοιμάται ήσυχη πως δεν θα της πάρει κανείς το Θρόνο. Δεν πρόκειται να πάψει από του να είναι η Βασίλισσα (ή ο Βασιλιάς) της Αγγλίας Κεφαλή της Αγγλικανικής «Εκκλησίας». Δεν θ’ αλλάξει, ούτε κατά χιλιοστόν, η θέση τους για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. 

Όλες αυτές οι αλυσιτελείς κι άγονες, αλλά κι ανούσιες κινήσεις δεν έχουν κανένα άλλο σκόπο από την εμπέδωση σε ειδήμονες και μη, σε θεολόγους κι απλούς ανθρώπους, σε άνδρες και γυναίκες, της πεπλανημένης, συγκρητιστικής, αλλά καθημερινά προωθούμενης ιδέας του λαϊκού οικουμενισμού. 

Αυτό το μικρόβιο έχουν βάλει βαθειά μεσ’ την καρδιά τους οι οικουμενιστές και το προωθούν με κάθε ευκαιρία «ευκαίρως-ακαίρως» αλλά αταλαντεύντως, επιμόνως και με σχέδιο. Όμως έχουν ξεχάσει κάτι, που μου υπενθύμησε σεβαστός  μοναχός, που ελευκάνθη στην υπηρεσία του Χριστού και της Εκκλησίας Του: Ζη Κύριος ο Θεός.

No comments:

Post a Comment