Thursday, September 17, 2015

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΖΩΗ



ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΖΩΗ

Του Πανοσ. Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρου
=====

Γνωρίζουμε τις σώζουσες αλήθειες της πίστεώς μας; Έχουμε συνειδητοποιήσει (όσο το δυνατόν βεβαίως) τι είναι ο Χριστός; Έχουμε την απόλυτη βεβαίωση ότι μόνο ο Χριστός σώζει και ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε ενώπιόν Του προς απολογίαν;

Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα που δεν θα πρέπει να μας αφήνουν στον θανατηφόρο ύπνο της πνευματικής ραστώνης και της σατανικής αναισθησίας.

Στο χέρι μας είναι το να ανθήσει μέσα μας η ζωντανή πίστη του Χριστού. Στη διάθεσή μας είναι να δεχθούμε ή αλλοίμονο να αρνηθούμε την σωτηρία που μας παρέχει η ανοιχτή αγκάλη του Εσταυρωμένου και Αναστημένου Κυρίου και Θεού μας. Μόνο όποιος έχει χάσει τα λογικά του και μισεί την ύπαρξή του, αρνείται την προσφερομένη σωτηρία.

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, την καρδιά μας με θάρρος και εμπιστοσύνη στον Σωτήρα μας και ας ενταχθούμε οργανικά στο μυστικό του Σώμα, δηλ. στον λειτουργικό χώρο της Εκκλησίας μας.

Και αν αισθανόμαστε ότι μεταξύ ημών και του Θεού υπάρχει κάποιο εμπόδιο που παρεμβάλλεται και δεν μας επιτρέπει την άμεση επικοινωνία της δικαιώσεως και της χαράς του Πνεύματος, εάν κάτι επιμένει να εμποδίζει το φως Του Χριστού να καταυγάσει την όλη ύπαρξή μας, ε, τότε, αφού διδαχθούμε και γνωρίσουμε τις μεγάλες αλήθειες τής Ορθοδόξου πίστεως, ας αγωνισθούμε να τις εφαρμόσουμε με ιερό ενθουσιασμό και με την βεβαιότητα της χάριτος.

No comments:

Post a Comment