Thursday, September 17, 2015

ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ



ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΤΟ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κατά συνείδηση οφείλουμε να απονείμουμε τον δίκαιο έπαινο στο Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη στάση που έδειξε και ο ίδιος προσωπικά και το Γραφείο αιρέσεων της Μητροπόλεως του για να εκφράσουν την μεγάλη πικρία και αγανάκτηση όλων μας για όσα οικουμενιστικά άθλια συνέβησαν στη Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.

Η στάση του Παναγιότατου εξόργισε και κατασκανδάλισε πραγματικά τους όπου γης Ορθόδοξους για όσα άνομα μεθόδευσε υπέρ του Οικουμενισμού στη Σύναξη των ιεραρχών του Θρόνου. Αποστροφή πραγματική προς το  πρόσωπο του Παναγιότατου έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αναισχυντίας με την οποία προσπαθεί μπαμπέσικα και αντορθόδοξα να επιβάλει τον Οικουμενισμό στην Εκκλησία.

Ευτυχώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και οι συνεργάτες του ανέλαβαν να διερμηνεύσουν την αγανάκτηση και τον σκανδαλισμό του λαού του Θεού εξαιτίας των πατριαρχικών ανομιών. Και ο ίδιος ο Σεβ. κ. Σεραφείμ έγραψε εμπεριστατωμένο άρθρο (που δημοσιεύουμε σε συνέχειες με αυτοτελείς τίτλους) και ο π. Παύλος Δημητρακόπουλος συνέταξε αξιόλογα άρθρα που αναλύουν διεξοδικά τις οικουμενιστικές ανομίες.

Είναι πραγματικά να αγανακτεί κανείς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος -παρόλα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει- δεν δίνει νυσταγμό στα βλέφαρά του αν δεν προωθήσει παντί σθένει τον οικουμενισμό σε όλα τα επίπεδα. 

Ακόμη και οι περιβαλλοντολλογικές του ανησυχίες στον οικουμενισμό τελικά καταλήγουν. Είτε συμπροσεύχεται με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους στην (άκουσον! άκουσον!) “μητέρα Γαία”, είτε εμπεδώνει τον “λαικό οικουμενισμό” με  περιβαλλοντολογικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συμπροσευχές και άλλες οικουμενιστικές ασχημίες.

Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Πειραιώς και τους συνεργάτες του διότι δεν σίγησαν για τις οικουμενιστικές ανομίες του Παναγιότατου αλλά κατέθεσαν αξιόλογη και εμπεριστατωμένη διαμαρτυρία για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στη Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου.

No comments:

Post a Comment