Tuesday, August 11, 2015

ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ"



ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Δεν έπεσε κεραυνός εν αιθρία στο κεφάλι μου το σχετικό κείμενο στην τελευταία έκδοση του "Ορθοδόξου Τύπου" που αφορά τις κακόδοξες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου.

Είχα συνείδηση του γεγονότος ότι η διαχείριση της γραμμής της εφημερίδας από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη είναι αφ’ εαυτής αρκετή για να μας παρέχει συνεχώς προβλήματα.

Ο συντάκτης του κειμένου με αιχμή του δόρατος τη θεολογική σκέψη του Καρμίρη τον οποίο ουσιαστικά παρερμηνεύει, αλλά και του οποίου υποτιμά τις δυτικές επιδράσεις στο έργο του, αποπειράται να δώσει πιστοποιητικά Ορθοδοξίας στον αντιπατριαρχικό Μητροπολίτη Καλαβρύτων. 

Ο Σεβ. κ. Αμβρόσιος και φιλολατινικές δηλώσεις έχει σε βάρος του και παγκοσμιοσυμβουλίτης Πορτοαλεγκρίτης τυγχάνει! Άρα ουδόλως αρκεί ότι ξιφουλκεί εναντίον του Πατριαρχείου με φάσγανο τον Οικουμενισμό απλά και μόνον για να δώσει διέξοδο στο αντιπατριαρχικό του μένος.

Και γιατί ο υπό την καθοδήγηση του π. Βασιλείου Βολουδάκη “Ορθόδοξος Τύπος” κάνει πλάτες στο Σεβ. Καλαβρύτων;

Επειδή και ο π. Βασίλειος Βολουδάκης και ο Σεβ. Καλαβρύτων έχουν ως προτεραιότητα να χτυπήσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως θεσμό. Όχι τον Οικουμενισμό.

Πραγματική κατάντια του “Ορθοδόξου Τύπου”, ο οποίος λειτούργησε από την έκδοσή του ως ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα και τώρα κατάντησε αντιπατριαρχικό έντυπο.

No comments:

Post a Comment