Friday, August 28, 2015

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ



Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΝΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Η Αλβανική αφιλία, ανθελληνική μανία και απροκάλυπτη εχθρότητα είχε την τελευταία της έκρηξη προσφάτως με την ισοπέδωση της Ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες της Χειμάρρας. 

Ένα κάρρο χονδροειδή ψέματα επιστράτευσαν τα χαϊδεμένα παιδιά των Αμερικανών στα Βαλκάνια: η εκκλησία δεν είχε άδεια, ισχυρίστηκαν. Και  αποδείχθηκε ότι είχε. Δεν ανήκε ο χώρος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ισχυρίστηκαν κι αποδείχθηκε ότι η Εκκλησία είχε επίσημο τίτλο ιδιοκτησίας. Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα εκεί είχε κτισθεί στα 1671 ορθόδοξος ναός, μάλιστα η κτητορική επιγραφή διασώζεται σε έκδοση της Αλβανικής Ακαδημίας για τους ορθόδοξους ναούς της Χώρας του 1998. Αυτός ο ναός κατεδαφίστηκε από τους αντίχριστους κομμουνιστές του Ενβέρ Χότζα στα 1972. 

Τώρα μας λένε ότι ο Εντυ Ράμα και τα συντρόφια του θέλουν να βρουν στο χώρο τον τάφο κάποιου Ουνίτη ψευδεπισκόπου, του Νίλο Καταλάνο, που έφτασε στη Χειμάρρα στα 1693 για να μετατρέψει σε Ουνίτες τους Ορθοδόξους της περιοχής της Χειμάρρας. Ο προπαγαδιστής αυτός του Παπισμού πέθανε στους Δρυμάδες το 1694 αφού η προσπάθεια του είχε πενιχρά αποτελέσματα. Τώρα τι γυρεύει ο τάφος ενός αιρετικού, που αγνοήθηκε  και περιφρονήθηκε από τους ορθόδοξους, μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία είναι κάτι που μονο η αλβανική απύθμενη θρασύτητα και κουτοπονηρία μπορεί να εξηγήσει. Μάλιστα, λένε, ο Έντυ Ράμα θέλει τελικά να φτιάξει άγαλμα του αιρετικού εκείνου για να καλοπιάσει το Βατικανό και τους Παπικούς  ψηφοφόρους του αλβανικού Βορρά (Σκόδρα). 

Όπως και νάχει το πράγμα οι Αλβανοί δεν παίρνουν από λόγια, ούτε αντιλαμβόνται επιχειρήματα. Εδώ και τώρα πρέπει να τεθεί ανυπέρβλητος φραγμός στην προσπάθειά τους να εισέλθουν (άκου θράσος!!!) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα το κακό θα διαιωνίζεται και θα επεκτείνεται. Αυτά να τα βλέπουν πρωτίστως κι οι ΗΠΑ που εξέθρεψαν, για τα συμφέροντά τους, το αλβανικό θηρίο και κόπτονται για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα! Οι Βορειοηπειρώτες Έλληνες δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογό τους, ούτ’ έχουν δικαιώματα;

No comments:

Post a Comment