Wednesday, August 12, 2015

ΕΞΑΡΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑΙΖΕ



ΕΞΑΡΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΑΙΖΕ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Με συμμετοχή και Ορθοδόξων θα εορτασθεί η τριπλή επέτειος της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ: 100 χρόνια από τη γέννηση του αδελφού Ροζέ (1915), δέκα χρόνια μετά την κοίμησή του (16 Αυγούστου 2005) και 75 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας (1940).

Θα πραγματοποιηθούν Βιβλικές συζητήσεις και εργαστήρια με ομιλητές από διαφορετικές Εκκλησίες και ηπείρους. Παρασκευή: προσευχή γύρω από τον Σταυρό. Απόγευμα Σαββάτου: υπαίθριος εορτασμός του Αναστάσιμου φωτός."

Από την Ορθόδοξη Εκκλησία θα λάβουν μέρος:
-Οικουμενικό Πατριαρχείο,
-Πατριαρχείο Μόσχας,
-Πατριαρχείο Σερβίας,
-Εκκλησίας της Ελλάδος – Επίσκοπος Αχαΐας Αθανάσιος.

Περίπου πάνω από εκατό διαφορετικοί ομιλητές έχουν προσκληθεί για να έχουν εισηγήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Την Κυριακή 16 Αυγούστου η κοινότητα προσκαλεί στο Ταιζέ για μια προσευχή εις μνήμην του αδελφού Ροζέ.

Το πρόγραμμα όπως αναφέρει περιλαμβάνει «Ανοιχτή προσευχή για όλους, υπό την παρουσία εκκλησιαστικών ηγετών, αντιπροσώπων από άλλες θρησκείες και νέων ανθρώπων από όλες τις ηπείρους».

Από την Κυριακή 30  Αυγούστου έως την Κυριακή 6  Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το διεθνές θεολογικό Συμπόσιο με θέμα τη Συνεισφορά του Αδελφού Ροζέ στη Θεολογική Σκέψη με συμμετοχή και της καθηγήτριας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δήμητρας Κούκουρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Είχε ο Αδελφός Ροζέ θεολογική σκέψη; Δεν λάμβανε μέρος σε ακαδημαϊκές συζητήσεις για τη θεολογία. Αλλά πάντα είχε φίλους που ήταν θεολόγοι. Και ανέπτυξε μια αυθεντική προοπτική, αισθητή στα γραπτά του όπως και στη ζωή της κοινότητας και στις συναντήσεις των νέων. Προτεστάντες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί θεολόγοι από διαφορετικές χώρες θα επισκεφθούν το Ταιζέ προκειμένου να αναδείξουν τις διάφορες πτυχές της σκέψης του, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη θεολογική έρευνα.»

Φρίττει κανείς από το όργιο των οικουμενιστικών ασχημιών που θα πραγματοποιηθούν με τη θλιβερή παρουσία ορθοδόξων αντιπροσώπων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες της Ρωσίας, της Ελλάδας και της Σερβίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατέλειωτες συμπροσευχές, οικουμενιστικές ομιλίες και συμπνευματισμό  ορθοδόξων με κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Ερωτούμε: Εκτός από το να εμπεδώνουν τον “λαικό οικουμενισμό” σε τι αποσκοπούν αυτές οι οικουμενιστικές αθλιότητες; Δεν έχουμε ευθύνη φυσικά όταν η Παπική οικουμενιστική κοινότητα Ταιζέ εορτάζει κάποιες επετείους της. Αλλά για ποιο λόγο τέσσερις τουλάχιστον Ορθόδοξες Εκκλησίες θα δώσουν το παρόν τους και θα συμμετάσχουν σε κάθε είδους συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους; Γιατί συμμετέχουν σε εορτές που γίνονται για μια παπική οικουμενιστική κοινότητα και μια παπική προσωπικότητα που υπηρέτησε τον οικουμενισμό; Δυστυχώς! Ο “λαικός οικουμενισμός” επελαύνει ακάθεκτος.

No comments:

Post a Comment