Saturday, August 22, 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ



ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Οι μαχητές του ISIS κατεδάφισαν ένα αρχαίο μοναστήρι που είχε χτιστεί στην κεντρική Συρία πριν από 1.500 χρόνια, κοντά στην πόλη που πριν από μερικές μέρες, οι εξτρεμιστές είχαν απαγάγει Χριστιανούς πολίτες, όπως αναφέρουν ακτιβιστές και ένας ιερέας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες που δείχνουν μπουλντόζες και καταστρέφουν το Μοναστήρι Saint Elian που βρίσκεται κοντά στην πόλη Qaryatain.

Όπως ανέφερε ένας κληρικός στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι πολεμιστές του ISIS κατέστρεψαν και την εκκλησία που βρίσκεται μέσα στο μοναστήρι, η οποία χρονολογείται στον 5ο αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ISIS έχει καταστρέψει ήδη πολλά θρησκευτικά μνημεία και έχει επιτεθεί σε εκκλησίες της Συρίας και του Ιρακ, ενώ έχουν καταστρέψει πολλά αρχαία μνημεία στην ιστορική πόλη της Παλμύρα.

Πριν από μερικές μέρες, αποκεφάλισαν και έναν 81χρονο αρχαιολόγο, ο οποίος είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στα αρχαία μνημεία της Παλμύρα.”

ΟΙ δυτικές χώρες έχουν ηθική υποχρέωση να δεχτούν μόνον τους χριστιανούς της Συρίας που διώκονται απηνώς από τους Μωαμεθανούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κω πολλοί πρόσφυγες φώναζαν συνθήματα υπέρ του τζιχάντ ενώ υποτίθεται ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ευρώπη εξαιτίας της συμπεριφοράς των τζιχαντιστών του χαλιφάτου.

Αλλά και αυτοί που δεν είναι του χαλιφάτου δεν είναι και πολύ καλύτεροι από τους άλλους.

Δικό τους ήταν το σύνθημα: “Οι χριστιανοί στη Βηρυτό και οι Αλεβίτες στο χώμα” πολύ πιο πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι τζιχαντιστές.

Ο κόσμος κινδυνεύει πραγματικά από τους μουσουλμάνους. Καταστρέφουν μνημεία ασύγκριτης θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας, δολοφονούν και σταυρώνουν τους χριστιανούς και δείχνουν καννιβαλική διάθεση απέναντί τους.

Η πολιτική του “εμπάτε σκύλλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε” του Τσίπρα και της Τασίας και οι Διαθρησκειακοί διάλογοι στρώνουν το χαλί στους Μωαμεθανούς να καταστρέψουν τη Δύση.

No comments:

Post a Comment