Friday, May 1, 2015

Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΟΣΩ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ



Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΕΝΟΣΩ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με την εκλογή του κ. Ακκιντζί ως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων άναψαν και πάλιν οι συζητήσεις και οι έριδες αν πρόκειται για έμπιστο πρόσωπο που επιδιώκει την απελευθέρωση της Κύπρου ή για όργανο της Άγκυρας και αν θα του επιτρέψει η Τουρκία να ακολουθήσει άλλη πολιτική από αυτή που θα του υπαγορεύσει.

Συζητήσεις, δηλαδή, χωρίς νόημα και ουσία.

Κανένας Ακκιντζί δεν είναι φίλος μας και κανένας Έρογλου δεν είναι εχθρός μας εφόσον οι συνομιλίες διεξάγονται στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία σημαίνει λύση όπως αυτή που προνοούσε το σχέδιο Ανάν ή κάτι παρεμφερές.

Όσοι κοροιδεύουν τον λαό ότι μπορεί να τετραγωνίσουν τον κύκλο, ότι μπορούν δηλαδή να κρατήσουν ως βάση των συνομιλιών τη συμφωνία Μακαρίου-Ντεντκάς και ταυτόχρονα να πετύχουν λειτουργική λύση που δεν θα καταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία προτεκτοράτο της Τουρκίας, είναι είτε αγύρτες που εμπαίζουν τον λαό, είτε άνθρωποι με παιδαριώδη κρίση που δεν αντιλαμβάνονται τα στοιχειώδη.

Αχρείαστη, λοιπόν, είναι η συζήτηση αν ο κ. Ακκιντζί θα αποδειχθεί ειλικρινής φίλος μας ή αν θα ευθυγραμμιστεί με τη γραμμή της Άγκυρας, εφόσον εμείς οι ίδιοι είμαστε εχθροί των συμφερόντων της Κύπρου, αφού αποδεχόμαστε ως βάση των συνομιλιών τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που θα καταστήσει την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας.

No comments:

Post a Comment