Friday, July 8, 2011

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ


ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ο ευθαρσής Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο δράμα της Μητροπόλεως του, η οποία αν και αντιμετωπίζει τρομερά εφημεριακά κενά, εντούτοις, εξαιτίας της στάσης της κατοχικής κυβέρνησης των εκκλησιομάχων που μας κυβερνούν, δεν μπορεί να χειροτονεί νέους κληρικούς.

Ως αποτέλεσμα, σε τρία περίπου χρόνια, η Μητρόπολη Φθιώτιδος θα αντιμετωπίσει οξύτατο πρόβλημα επειδή η σημερινή έλλειψη ιερέων να ποιμάνουν τις κοινότητες θα αφορά περίπου τις μισές ενορίες της.

Ο Σεβασμιότατος, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παρόλες τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από κυβερνητικής πλευράς, τελικά οι ιερείς δεν εξαιρέθηκαν από τη διάταξη που απαγορεύει στην Εκκλησία να χειροτονεί νέους κληρικούς για να αντικαταστήσει αυτούς που συνταξιοδοτούνται.

Αυτό το μέτρο όμως δεν ισχύει καθόλου για τους μουφτήδες της Θράκης. Εκεί 250 μουφτήδες διορίστηκαν χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.!!!

Να συγχαρούμε τον Αγιο Φθιώτιδος για την καταγγελία του, αλλά να μας επιτρέψει δύο παρατηρήσεις.

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
__________

Η πρώτη. Θα έπρεπε να καταγγείλει τον αρχισυνωμότη των άθεων κυβερνώντων Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος διαβεβαίωνε τους ιεράρχες που ανησυχούσαν πριν την εφαρμογή του μέτρου και τους καθησύχαζε ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν θα ίσχυε για την Εκκλησία.

Η αλήθεια, Αγιε Φθιώτιδος, είναι ότι δεν είναι η κυβέρνηση που ξεγέλασε την Εκκλησία, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που ξεγέλασε τους ιεράρχες ότι δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούν για να μην αντιδράσουν έγκαιρα.

Αν ο Μακαριότατος είχε ξεγελασθεί το πράγμα θα ήταν απλό. Θα έβγαινε και θα κατάγγελλε ως παράσπονδο αυτόν ή αυτούς που τον ξεγέλασαν. Αλλά κανείς δεν τον ξεγέλασε. Ενεργούσε συνωμοτικά από κοινού με τους Πασόκους. Ετσι δεν κατήγγειλε και δεν πρόκειται να καταγγείλει κανένα.

ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
___________

Σεβασμιότατε Φθιώτιδος! Είχατε στην τελευταία συνεδρία της Ιεραρχίας το θάρρος να πείτε κατάμουτρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ως γνωστόν λειτουργεί καθαρά ως ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία, ότι θα κατηγορηθεί ως κομματικός εντολοδόχος του κυβερνώντος κόμματος στην Εκκλησία.

Τώρα θα έπρεπε να επαναλάβετε την καταγγελία και να ζητήσετε άμεση σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για να συζητήσει το θέμα και να στριμώξει τον διά τας αμαρτίας ημών (ελπίζω όχι και με την ψήφον υμών), όντως ανάξιον εν παντί Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
__________

Επίσης! Αφού οι μουφτήδες της Θράκης εξαιρέθηκαν από το μέτρο, το θέμα σηκώνει άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για άνιση μεταχείριση σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εκ μέρους των Οθωμανολάγνων Τουρκοπροσκυνημένων Πασόκων, που νομοθετούν μέτρα ευνοικά για τους μουφτήδες την ώρα που αφήνουν αποίμαντες τις ενορίες και τις κοινότητες των ορθόδοξων χριστιανών.!!!

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΝΟ
__________

Σεβασμιότατε. Αν ο εν παντί ανάξιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν αισθανθεί το μαχαίρι της Ιεραρχίας και του ποιμνίου να θωπεύει ανατριχιαστικά το λαιμό του θα γκρεμίσει τα πάντα. Θα ακυρώσει τους αγώνες της Εκκλησίας και θα ποδοπατήσει αδίστακτα πάνω σε ότι ωραίο και ευγενικό μπορεί να οικοδομηθεί.

Για όνομα του Θεού, Σεβασμιότατε!

Γκρεμίστε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν κλάψουμε πάνω σε ερείπια σε όλα τα μέτωπα.

Παραθέτουεμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
=============

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει, ότι τα περί παύσεως των χειροτονιών από 1ης Ιανουαρίου του 2011 ήταν ανυπόστατες φήμες, δυστυχώς ενεπαίχθημεν και κατεφέρθη κατά της Εκκλησίας το μεγαλύτερο πλήγμα με την απαγόρευση διορισμών νέων ιερέων. Ο ήδη μειωμένος αριθμός ιερέων μειώνεται δραματικά.

Η αστική ενορία μένει αποίμαντη και το Ελληνικό χωριό εγκαταλείπεται.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει 280 οργανικές θέσεις από τις οποίες συμπληρωμένες είναι οι 190.

Με την συνταξιοδότηση κάθε χρόνο 15 εφημερίων, σε 3 χρόνια θα μείνει με το ½ των Ιερέων της.

Τι θα γίνουν τα χωριά μας; Πως θα ποιμανθεί ο λαός της υπαίθρου; Ποιοί θα συντηρήσουν τους Ναούς και ποιοί θα φυλάξουν τα κειμήλιά τους; Γνωρίζουν οι αποφασίζοντες ποιά αποστολή επιτελεί ο παπάς του χωριού;

Δεν είναι μόνο λειτουργός, είναι κοινωνικός εργάτης, είναι φύλακας του πολιτισμού, είναι φρουρός της πατρίδος και ο εναπομείνας τελευταίος εκπρόσωπος της αρχής.

Όπως φαίνονται τα πράγματα θα ανεβούμε μεγάλο Γολγοθά. Οι υποσχέσεις της πολιτείας ανανεώνονται από μήνα σε μήνα.

Πρέπει ως Εκκλησία να ενσκύψουμε στο πρόβλημα και να ιδούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση, η οποία ως φαίνεται θα παγιωθεί. Γιατί οι μουφτήδες της Θράκης έχουν προτεραιότητα και ο Έλληνας παπάς, που στήριξε και στηρίζει το Γένος υποτιμάται;

Η πολιτεία έτσι αντιλαμβάνεται τα πράγματα και αυτή αποφασίζει. Η Εκκλησία όμως θα χάσει τη λαλιά της από την προσβολή που δέχεται ή θα υψώσει τη φωνή της για τα δικαιώματα του λαού της;

† Ο Φθιώτιδος Νικόλαος.

No comments:

Post a Comment