Thursday, July 7, 2011

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ











ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Η περιουσία ανήκει στην Εκκλησία.

Το παραδέχθηκε και ο συνταγματολόγος υπουργός οικονομικών μας.

Αφού λοιπόν ανήκει στην Εκκλησία γιατί είναι δεσμευμένη;


ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;
____________

Αν έχω ένα διαμέρισμα γιατί δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως τόπο διαμονής, να το ενοικιάσω, να το πουλήσω ή να το κληροδοτήσω στα παιδιά μου ή σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό;

Τι είδους ιδιοκτησία είναι αυτή η οποία δεν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της να διαχειριστεί κατά βούληση αυτό που κατέχει;

Το Ελληνικό κράτος όμως όχι μόνον άρπαξε και κατασπατάλησε το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και έχει δεσμεύσει από τα εναπομείναντα 4% τα 3/4 της εκκλησιαστικής περιουσίας παράνομα και η Εκκλησία μπορεί πια να διαχειριστεί ΜΟΝΟΝ το 1% της περιουσίας που είχε.


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
_______________

Και τώρα; Ζητείται η αποδέσμευση της διαχείρισης του 3% από το νόμιμο ιδιοκτήτη της αλλά με προπουθέσεις.!!!

Ποιες προυποθέσεις;

1.) Οτι η διαχείριση θα χρησιμοποηθεί για κοινωνικούς σκοπούς!!!

2.) Οτι τη διαχείριση θα κάνουν από κοινού ο νόμιμος ιδιοκτήτης της περιουσίας (δηλαδή η Εκκλησία) και αυτός (δηλαδή το κράτος) που παράνομα μέχρι τώρα επιβάλλει τον περιορισμό των νομίμων δικαιωμάτων του ιδιοκτήτη!!!


ΜΕΤΑΦΕΡΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
____________

Είστε ο νόμιμος ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας σας απαγορεύει να ζείτε σε αυτό, να το ενοικιάσετε ή να το πουλήσετε!!! ενώ ΔΕΝ αρνείται ότι είστε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του.

Και όταν συγκατανεύσει να σας επιτρέψει να διαχειριστείτε την περιουσία σας έρχεται και σας βάζει όρους οι οποίοι σχετίζονται

1.) Με τους σκοπούς και τον αποδέκτη της ωφέλειας της χρήσης του διαμερίσματος, και

2.) Θέλει ο ίδιος - αυτός που παράνομα σας εμποδίζει να χρησιμοποιείτε και να αξιοποιήσετε την περιουσία σας - να επιβλέπει και να συναποφασίζει με ποιο τρόπο θα τη διαχειριστείτε.!!!


ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!!!
___________

Αν δεν έχετε ακόμη χάσει τα λογικά σας ακούστε το πιο “κουφό” της ιστορίας. Τις προτάσεις αυτές δεν τις έκανε η Πολιτεία, αλλά η Εκκλησία ή για να ακριβολογούμε ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!!! ο οποίος και ικετεύει την κυβέρνηση να τις αποδεχθεί!!!

Θα μου πείτε: Καλά και τι περίμενες από τον υπεύθυνο της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία;

Από το Μακαριότατο, ως γνωστόν, δεν αναμένω απολύτως τίποτα εκτός από να υποσκάπτει συνειδητά όλους τους αγώνες της Εκκλησίας!

Από προκατάληψη;

Οχι βέβαια!

Αλλά από τα δείγματα γραφής που έδωσε μέχρι τώρα, για όλα τα θέματα, που αφορούν την Εκκλησία.

Αλλά η Σύνοδος της Ιεραρχίας δεν θα έπρεπε να του έχει βάλει φραγμό;


ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ;
_________________

Ερχόμαστε τώρα στην αποδοχή των όρων από τον κ. Βενιζέλο.

Γιατί άραγε δέχθηκε ο κ. υπουργός των οικονομικών την πρόταση;

Τον έπιασε ξαφνικά το “φιλοεκκλησιαστικό” του;

Δύσκολο να το πιστέψουμε από υπουργό ενός κόμματος που έχει στην ιδρυτική του διακήρυξη ως στόχο το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας.

Τότε γιατί θα δεχθεί τις προτάσεις του Αρχιεπισκόπου;


ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΣΤΩΝ
____________

Επειδή θέλει να μετακυλήσει το ασήκωτο βάρος της διατροφής των λαθρομεταναστών στην Εκκλησία.

Με την οικονομική κρίση τα έσοδα, από το παγκάρι της Εκκλησίας, έχουν μειωθεί μέχρι και 40%.

Αρα η Εκκλησία θα γονατίσει σε κάποια στιγμή! Και μάλιστα σύντομα! Ετσι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την παροχή δεκάδων χιλιάδων πιάτων φαγητών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, όπως κάνει σήμερα.

Με τη “μεγαλόψυχη” άδεια που θα δώσει για την αξιοποίηση της παρανόμως κατακρατηθείσας περιουσίας της Εκκλησίας, ο κ. Βενιζέλος θα πετύχει να φορτώσει την ευθύνη της Πολιτείας για τη διατροφή των λαθρομεταναστών στην Εκκλησία, με συνδιαχειριστή της αξιοποίησης της περιουσίας, το “φέρεγγυο” ΠΑΣΟΚ το οποίο θα ελέγχει με τους κομισσάριους που θα διορίσει στην κοινή επιτροπή Εκκλησίας και Πολιτείας, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας.


ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
__________

Επιπλέον δεν ακούσαμε να μας διευκρινίζουν τι θα πει το κέρδος από την αξιοποίηση της περιουσίας θα πηγαίνει στο κοινωνικό έργο.

Αν επί παραδείγματι ένας ναός χρειάζεται επισκευή δεν θα μπορεί η Εκκλησία να αναλάβει το έργο επειδή δεν θα εμπίπτει στις διατάξεις της συμφωνίας Εκκλησίας και Πολιτείας για τη συνδιαχείριση της περιουσίας της για κοινωνικούς σκοπούς;


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ;
_________________

Η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η ακόλουθη:

Μήπως το κράτος - σε πρώτη φάση - θέλει να αφήσει την Εκκλησία να διαχειριστεί την περιουσία ώστε καταρχήν μεν τα έσοδα να δίνονται για κοινωνικούς σκοπούς - και κυρίως για τους λαθρομετανάστες- έτσι ώστε η Εκκλησία να γίνει ο υπό αριθμό 1 προαγωγός και συντηρητής της λαθρομετανάστευσης;

Δεν εξυπηρετούνται έτσι τα καταχθόνια σχέδια του ΠΑΣΟΚ για Ελληνοποίηση όλων των μεταναστών, μια πολιτική, η οποία θα εξασφαλίσει μέγιστα κομματικά ωφέλη στους Πασόκους, και θα συντελέσει αποφασιστικά στην αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Ελληνικής κοινωνίας;


Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
_______________

Σε δεύτερη όμως φάση, και αφού αποδώσει η αξιοποίηση της περιουσίας, οι Πασόκοι θα μας πουν:

Ηρθε η ώρα του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας, επειδή με τα έσοδα που έχει η Εκκλησία από τη διαχείριση του 3% της περιουσίας της μπορεί να μισθοδοτεί τους κληρικούς της!!!

Η συνέχεια θα δείξει που πάνε τα πράγματα.

Το σίγουρο είναι ότι ουδείς νουνεχής άνθρωπος εμπιστεύεται είτε τον κ. Βενιζέλο και την κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου, είτε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον άνθρωπο των σκοτεινών παρασκηνίων και "πρασινοφρούραρχο" της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment