Tuesday, July 13, 2010

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ"




ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟΥ


ΥΠΕΡ ΤΗΣ “ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ” ΓΥΝΑΙΚΩΝ “ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ” ΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ “ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

======================


Η Αγγλικανική “Εκκλησία”, η Ιερά Σύνοδος της οποίας συνέρχεται στο Γιορκ, τάσσεται υπέρ της χειροτονίας γυναικών επισκόπων, παρά τις αντιδράσεις.

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν χθες Δευτέρα έπειτα από 12 ώρες συζητήσεων να μην καθυστερήσουν άλλο την υιοθέτηση ενός σχεδίου νόμου που θα επιτρέπει τη χειροτονία γυναικών.

Το κείμενο αναμένεται να εγκριθεί από την πλειοψηφία των 44 επισκοπικών συνόδων πριν τη Ιερά Σύνοδο του 2011, οπότε και θα πάρει την τελική έγκριση, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2014 θα μπορέσουν να χειροτονηθούν οι πρώτες γυναίκες επίσκοποι.

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας παραδέχθηκε πάντως ότι αυτή η μεταρρύθμιση μπορεί να σπείρει τη διχόνοια και ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να διατηρηθεί η ενότητα της αγγλικανικής κοινότητας.


ΠΗΓΗ:


ΑΚΤΙΝΕΣ,


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,


Romfaia

10 comments:

  1. Θα λήψει ο Μάρτης που την Σαρακοστή ελέγαν οιπαππούδες μας!Δέν χειροτονήσαν μέχρι στιγμής οι Αγγλικανοί γυναίκα επίσκοπο;Καλά ποιόν κοροϊδεύουν;Όλα τα κάνανε οι Αγγλικανοί μέχρι και ομοφιλόφιλο Αγγλικανό τον κάνανε και επίσκοπο(τώρα τί ρολο παίζει στην βδεληρή πράξη του του άνδρα,πολύ αμφιβάλω!).Ας ξεσκονήσουμε το περσινό Εν συνειδήσει να τα δούμε με φωτογραφίες και ντοκουμέντα!σελ22,Ο ομοφυλόφυλος Αγγλικανός Επίσκοπος Gene Robinson ως "αρχιερεύς"(φωτο)και μια φώτο που "πανττρεύεται"με πολιτικό γάμο,ενώπιον της δημάρχου τον εκλεχτό της καρδιάς του(κατα τα άλλα δεν έχου γυναίκες Επισκοπίνες,αυτός τί ειναι;)!σελ21 η πρώτη Αυστραλή Αγγλικανή "επίσκοπος"Κay Goldsworthy κατα την τέλεση λειτουργίας!!!!Και μία άλλη φώτο με την Katherine Jefferts Schori της Επισκοπελιανής Εκκλησίας των Η.Π.Α.,είναι η πρώτη γυναίκα επίσκοπος επικεφαλής αυτής της "εκκλησίας"και υποστηρίζει την ιερολογία του γάμου ομοφιλοφίλων καθώς και ιερέων!Είδατε που υπάρχουν Αγγλικανές "επίσκοποι",απο όλα έχει το πανέρι,και στην Ορθοδοξία έχουμε κάποιες καλές κυρίες που λυμπίζονται την θέση του επισκόπου φαντάζονται ότι θα της χειροτονήσουν μιά μέρα αλλά ποιάν μόνο ο Κύριος ξέρει!Οι καλές κυρίες που οργιάζει η φαντασία τους για να μπούν στον κλήρο άλλου είδους "χειροτονία"ορέγονται αλλά δυσκολεύονται...

    ReplyDelete
  2. Ορθές οι παρατηρήσεις σου Παναή αλλά τώρα προσπαθούν να το επιβάλουν σαν γενικό κανόνα μέσω το επίσημου συνεδρίου του Λάμπεθ.

    ReplyDelete
  3. Ότι και να κάνουν οι Αγγλικανοί οι ποινή τους εν κομμένοι,θα δυαλυθούν αργά ή γρήγορα, είδη τρέχουν πολλοί Αγγλικανοί στην αγκαλιά του πάπα,θα ονομαστεί όπως πάει η Αγγλικανική "εκκλησία",Αγγλικανική "αδελφική εκκλησία"είδη έχουν ομοφυλόφιλους επισκόπους,οι γυναίκες θα τους ενοχλήσουν;Ελπίζουμε να μην περάσουν οι λογισμοί διαφόρων νεοτεριστών θεολόγων που θέλουν να δούν γυναίκες στον κλήρο διότι μετά τον Σωκράτη θα με χαρακτηρίσουν και εμένα μισογύνη και θα πάω να βρώ ένα ξερονήσι να την αράξω διότι βαρέθηκα τους βλαμμένους/νες...

    ReplyDelete
  4. Εχουν τόσο διαστρέψει την αλήθεια του Χριστού οι Αγγλικανοί που η χειροτονία των γυναικών είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουν.

    ReplyDelete
  5. Πές τα κ.Τελεβάντο!Στην φωτογραφία που βλέπουμε πιό πάνω είναι η Katherine επίσκοπος(ο Θεός να την κάμει επίσκοπο,συγνώμη αλλά δεν άντεξα)της Επισκοπελιανής "εκκλησίας"(τρομάρα τους)των Η.Π.Α.!

    ReplyDelete
  6. Δεν ηξερα το ονοματάκι της. Ευχαριστώ για τη διαφώτιση. Ετσι που λέτε η Κατερινούλα μας. Επισκοπίνα.

    ReplyDelete
  7. Μου λέει και ένας πνευματικός γέροντας πριν κανένα μήνα,"καλά ο Χριστός γιατί δεν έκανε την Παναγία μας πρώτην των Αποστόλων αφού ήταν μάνα του και την αγαπούσε;",μπορούν οι γυναίκες με την έμμυνο ρήση να κρατούν τα Τίμια Δώρα και να βρίσκονται στο ιερό;".Πολύ απλά τα πράγματα και άμαν καμιά "επισκοπίνα πάνω στον κύκλο της πάθει υστερία μέσα στο ιερό τί θα κάνει θα πετά τα δισκοπότηρα στα κεφάλια των πιστών;Πολύ αϊδιαστικό μόνο να το σκεφτούμε να τρέχει ποτάμι το αίμα και να προσπαθεί να τελέση Μυστήριο!Ο Θεός να μας φυλάξει να μην το δούμε και αυτό στην Ορθοδοξία μας!

    ReplyDelete
  8. Δεν έχουν Παναή καθόλου οι Προτεστάντες την έννοια των μυστηρίων. Απλά θεωρούν την ιερωσύνη ένα άλλο τομέα του στίβου της ζωής που οι γυναίκες πρέπει να αγωνιστούν να καταχτήσουν.

    ReplyDelete
  9. Κάτι σαν shoping therapy !

    ReplyDelete
  10. Ενα περίπου! Τι να κάνουμε; Επρεπε να ζήσουμε για να το δουμε και αυτό.

    ReplyDelete