Friday, July 16, 2010

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ



ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ

================


Ένας παράλυτος στη Βρετανία ανοιγόκλεισε τα μάτια του λίγο πριν τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα!


Ένας βρεττανός, ο οποίος έμεινε παράλυτος, ικέτευσε,ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του, να μείνει στη ζωή λίγες στιγμές πριν τον αποσυνδέσουν από τα μηχάνηματα, αναφέρει το SkyNews.


O Richard Rudd, πατέρας δυο παιδιών, ανοιγόκλεισε τα μάτια του πολλές φορές λίγο πριν τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα. Τη στιγμή την κατέγραψε μια κάμερα η οποία χρησιμοποιείται για τις ανάγκες ενός ντοκυμανταίρ με θέμα τους ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα.


Αρχικά οι γιατροί έλεγαν ότι ο Rudd δεν έχει καμία ελπίδα να επιστρέψει και οι συγγενείς είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους να διακοπεί η θεραπεία. Τη στιγμή που οι γιατροί ετοιμάζονταν ο Rudd ανοιγόκλεισε τα μάτια του. Οι γιατροί τον ρώτησαν εάν θέλει να ζήσει και αυτός απάντησε θετικά κινώντας τα μάτια του.


Η υπόθεση σίγουρα θα προκαλέσει συζητήσεις. Ο Rudd υποφέρει από μια ασθένεια στην οποία ο ασθενής μπορεί να ακούσει, να αισθανθεί και να σκεφτεί, αλλά όχι να μιλήσει και να κινήσει τα μέλη του.


Ωστόσο η κίνηση των ματιών είναι δυνατή εάν τα νεύρα που συνδέουν τον εγκέφαλο με τους μυς των ματιών δεν έχουν πειραχθεί.


Ο καθηγητής David Mennon λέει ότι ο Rudd θυμάται ότι είχε ένα ατύχημα και ότι ''τρεις φορές άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία''.


ΠΗΓΗ:

Προσκυνητής

No comments:

Post a Comment